eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Děčín stíhá Pardubice, které klopýtly na Folimance | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Děčín stíhá Pardubice, které klopýtly na Folimance

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔22.1.2017
Děčín stíhá Pardubice, které klopýtly na Folimance

Please enter banners and links.

Jindřichův Hradec přehrál Ústí nad Labem od druhé čtvrtiny 74-59 a dá se říct, že zaslouženě dokráčel k sedmému triumfu v letošní sezoně. Velkou zásluhu na tom má 28 bodů, 6 doskoků a 6 přihrávek rozehrávače Terrella Lipkinse. Hosté začali dobře v první čtvrtině, rychle se dostali do vedení a obstojně bránili. Za hosty zářil Thompson (11 bodů) a prostupná obrana Jihočechů, kteří ještě měli v hlavách debakl z Pardubic, umožňovala skórovat i dalším chasníkům ze severu. Rozhodnutí, nebo lépe řečeno to, co dostalo LIONS na hřbet pomyslného koně, byla nakonec třetí perioda.

Tu zahájil trojkou veterán Stanislav Zuzák, aby jej záhy napodobil Lipkins a Zuzák si celý herní proces o dvě minuty později zopakoval. Touto trojkou se domácí dostali do vedení, ovšem nevydrželo jim dlouho a v této desetiminutovce si jej se Slunetou ještě čtyřikrát vyměnili. Hosty táhlo duo rozehrávačů Thompson (21 bodů a 6 doskoků) – Šotnar (18 bodů a 5 asistencí), ale ani ono nezabránilo porážce. Ta nabyla do detailnější podoby zpočátku poslední části, když LIONS zabrali sérií 11-2. Vedení 76-65 už bylo dostatečné, byť 40 sekund před koncem ještě Pecka snižoval na 84-82. Lipkins svůj tým ale podržel a čtyřmi body v závěru jistil výhru 88-84.

„Gratuluji týmu trenéra Forejta k výhře. 14 dní se pereme se zdravotními problémy, tím se nechci vymlouvat. Tento týden to gradovalo a nebyli jsme schopni trénovat 5-5. Standa Votroubek nám pravděpodobně nepomůže 2 měsíce, 14 dní máme v šatně virózu. Dnes jsme si však nějaké věci řekli, jasně jsem kluky připravoval na to, že hra soupeře bude stát na 3 hráčích – Lipkins, Brooks a Zuzák – to myslím zejména útočně. Ti hráči nám dali kolem 60 bodů z 88, což je strašně moc. Následné čtvrtiny, s tím se zde nedá vyhrát. Co bych však ze statistik vypíchnul, je 26 bodů z rychlého protiútoku. Bavíme se o tom posledních x zápasů. V útoku špatným spacingem poztrácíme mnoho míčů a nahráváme tím soupeřům k jednoduchým košům. A to nás dnes stálo výhru, je zde rozdíl 21 bodů. Byť to bylo pouze o 4 body, JH si dnes výhru zasloužil,“ kroutil hlavou trenér Severočechů Antonín Pištěcký.

„Díky za gratulaci. Souhlasím s tím, že jsme si výhru zasloužili za nezměrné úsilí po 3 čtvrtiny. V prvním poločase jsme trpěli aktivitou vysokých hráčů soupeře. V poločase byl rozdíl pouze v TH, soupeř si chodil pro fauly a měl o 8 víc daných TH. My jsme chtěli hrát do velkých hráčů, aby se dostali do problémů s fauly, což bylo klíčovým faktorem zápasu. Všichni, co se dostali na hřiště, chtěli vyhrát a body zůstaly doma, za což jsem strašně rád,“ liboval si kouč LIONS Karel Forejt.

 

Foto: BK ARMEX Děčín

Pokračování: 1 2 3 4 5
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace