eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Děčín stíhá Pardubice, které klopýtly na Folimance | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Děčín stíhá Pardubice, které klopýtly na Folimance

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔22.1.2017
Děčín stíhá Pardubice, které klopýtly na Folimance

Please enter banners and links.

Děčín vedl ve šlágru kola nad Kolínem 38 minut z hracích čtyřiceti a dá se říci, že domácí palubovku uhájil zaslouženě. Agresivní obrana Válečníků dělala Medvědům potíže a už v prvním poločase zapsali 14 ze svých 19 ztrát. Ve druhé periodě se domácím dařilo využívat své pokusy a i díky sedmi bodům Pavla Houšky odskočili na desetibodové vedení v poločase (39-29). Za Kolín sice už na chvilku naskočil Bojan Bakič, ale za sedm minut na place svými čtyřmi body hostům příliš nepomohl. I po přestávce si Severočeši zkušeně hlídali vedení, hráli trpělivě a poctivě bránili, což Kolínu nedovolovalo nějak radikálně snížit ztrátu a bojovat o vítězství.

V samotném závěru utkání sice Děčín nevyužil pár jasný pozic ke skórování a hosté stáhli manko na šest bodů, to však bylo z jejich strany vše a po výsledku 80-71 se raduje Děčín. Kolín bude muset naopak ještě hodně bojovat o své čtvrté místo, neboť na bilanci 11-9 se dotáhla Opava a právě s ní si Medvědi zahrají příští sobotu. Garret Kerr zaznamenal double – double za 17 bodů a 12 doskoků, Lee Skinner byl nejlepším střelcem hostů s 19 body (a 6 doskoky). Domácím střelcům vévodil Pavel Houška, který se s 23 body a 6 doskoky stal hráčem utkání.

„Gratuluji Děčínu, protože dnes odehrál slušné utkání jak v obraně, tak útoku. My jsme hráli v prvním poločase trochu alibisticky v útoku, ve druhém se to změnilo, ale bylo už bohužel pozdě. Vyrobili jsme veliký počet ztrát, což je hlavní důvod toho, proč jsme dnes prohráli. Děčín byl dnes lepší a zaslouženě vyhrál, vždyť vedl třicet osm minut. Když jsme se snažili v závěru průběh zdramatizovat, neměli jsme štěstí. Domácí ale vyhráli zaslouženě,“ řekl kouč Kolína Predrag Benáček.

„Děkuji za gratulaci. Utkání jsme odehráli tak, jak jsme si předsevzali. Chtěli jsme v domácím prostředí vnutit Kolínu naši hru, přidat trochu celoplošné aktivity i agresivity a nešetřit krokem. Také zvednout tempo hry, abychom měli možnost jednoduchého zakončování. Myslím, že v prvním poločase byla hra líbivá a z naší strany tam byla spousta pěkných věcí v obraně i útoku. Soupeř měl do poločasu navíc čtrnáct ztrát, což nám nahrávalo do karet. Bohužel, poslední zápasy si sami komplikujeme tím, že nedáváme body z čistých podkošových šancí. Ve druhém poločase se hra zpomalila, byla patrná únava na všech aktérech a Kolín nikdy zbraně neskládá. Naštěstí, přestože jsme občas neproměňovali šance, drželi jsme se v mírném trháku, ale museli jsme být obezřetní až do konce,“ pochválil své hráče trenér Válečníků Pavel Budínský.

Pokračování: 1 2 3 4 5
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace