eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Děčín stíhá Pardubice, které klopýtly na Folimance | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Děčín stíhá Pardubice, které klopýtly na Folimance

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔22.1.2017
Děčín stíhá Pardubice, které klopýtly na Folimance

Please enter banners and links.

USK Praha má první šestku zase o něco blíže. Tentokrát na Folimance padly Pardubice, které nehrály s takovou energií a zápalem, jako je u nich obvyklé. Východočeši možná doplatili na náročný lednový program, neboť to pro ně byl už sedmý zápas v tomto měsíci. Kromě nejlepšího střelce Burnetta (21 bodů) zklamaly další opory – a to zejména střelecky. Trojice AutreyWallPandula zapsala dohromady průměrných 22 bodů, ale hlavně bilance 9/31 (v součtu) z pole dává tušit vychýlenou mušku Beksy a výbornou obranu USK. Pardubicím se nedařilo ani z čáry trestného hodu (11/20) a na výsledku nic nezměnilo ani slušných 13 útočných doskoků. Východočeši se přesto ve druhé čtvrtině dostali z mírné ztráty a po trojkách Panduly s Autreym a dobré (šestibodové) pasáži Kohouta byli v poločase o dva body vpředu (33-35).

Na dění po přestávce by však Kotas a spol. rádi zapomněli, neboť Mareš s Bohačíkem začali převažovat pomyslné misky vah na stranu Pražanů. Sovy utáhly obranu a první koš ze hry vstřelil Burnett až po více, než sedmi minutách. Tou dobou už Folimanka bouřila a slavila vedení 51-38. Hosté se ještě nadechli a Burnett s Autreym snížili na 55-51, jenže to bylo od Pardubic v tomto utkání vše. Bohačík se Šafarčíkem vrátili Sovám dvouciferné vedení, a když se z dálky trefil i pivot Primorac, bylo o majiteli dvou bodů rozhodnuto. Jaromír Bohačík tentokrát střílel jen jediný trestný hod, ale z pole jich trefil dalších 19, což v součtu činilo 20 bodů a titul nejlepšího střelce USK. Mladší z bratrské dvojice přidal i 8 doskoků a 4 asistence a byl po zásluze vyhlášen hráčem utkání. Neztratil se ani Michal Mareš se 17 body, či Alex Madsen s 10 body a 8 doskoky.

„Gratuluji trenérovi a celému týmu k vítězství. Utkání hráli s ohromnou energií, hladem po vítězství a s chutí rvát se o každý míč. V tom nás přehrávali pod oběma koši jak v obraně, tak v útoku. My jsme se v prvním poločase drželi v zápase díky střelbě z větší vzdálenosti. Dobře jsme hráli st play, kdy jsme si dobře vytvořili pozice, které jsme proměnili. Bohužel pro nás se nám nevydařil vstup do druhého poločasu, když domácí tým šel do toho ještě s daleko větší energií, než v tom prvním poločase. My jsme dali první koš ze hry až v 8. minutě. Tím domácí získali náskok 10, 12 bodů a chytli lauf. Když jsme se přiblížili na 10 bodů, trefili důležité trojky. Ať už to byl Madsen nebo Bohačík a tím zase odskočili zpět,“ sportovně uznal porážku kouč Pardubic Tomáš Bartošek.

„Děkuji za gratulace a vřelá slova. Souhlasím s trenérem, že dnes vyhrál ten, kdo více chtěl a kdo byl více zapálený. My měli více energie. Dnes jsme ukázali dvě tváře. V prvním poločase to nebyla naše hra a naše tempo. Vše bylo zbytečně pomalé a z toho pramenila i špatná rozhodnutí. V poločase jsem řekl hráčům, že takto nelze pokračovat a musíme zlepšit obranu a začít běhat. A v útoku stejně jako v obraně musíme hrát jako tým. Nechci, aby jednotlivci měli pocit, že je to postavené na nich. To se podařilo změnit a také téměř všichni skórovali. Když jsme z vedení o 12 klesli na 6 a Pardubice dotahovaly, nezačali jsme panikařit a to bylo klíčové. Již jsem řekl hráčům, že tohle utkání je minulost a nás čeká další práce a to je Ústí,“ burcoval k dalšímu boji lodivod USK Praha Mirsad Alilovič.

Pokračování: 1 2 3 4 5
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace