eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Kolín konečně vyhrál, Děčín potupen v Nymburce | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Kolín konečně vyhrál, Děčín potupen v Nymburce

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔9.10.2016
Kolín konečně vyhrál, Děčín potupen v Nymburce

Please enter banners and links.

V repríze finále z minulé sezony deklasoval Nymburk Děčín. Opava vydřela čtvrté vítězství v sezoně.

Kolín ubojoval své první vítězství v sezoně nad Ostravou a diváci v Hale Spojů znovu viděli ofenzivní dostihy. Polabský tým sice vstupoval do třetí čtvrtiny ve vedení 52-44, jenže Medvědi se ani nenadáli a po kanonádě Bohačíka se Smithem to bylo rázem 57-62. Domácí si však od té chvíle začali mocně pomáhat trojkami, jimiž zlomili odpor Nové Huti. Na začátku poslední čtvrtiny za stavu 73-74 se nejprve z dálky prosadil Skinner, jehož o chvíli později napodobili Maleševič s Ličartovským a rázem Kolín vedl 84-78. Ostravě poté odešla střelba a na vytěžovanou základní pětku se dostavila únava a kapitán Machač spolu s ex-ostravským Kerrem tak jistili triumf Kolína v podobě 99-89. V hostujícím dresu opět řádil Sterling Smith, autor 30 bodů (13/21 z pole).

„Hodně nám v důležitých momentech pomohl Maleševič. Bylo také znát, že jsme chtěli víc vyhrát než Ostrava. Dnes jsme víc bojovali. Jsme šťastní, že jsme dnes vyhráli. Myslím, že teď začneme hrát mnohem lépe, že z nás spadla deka a že kluci ukáží, že umějí hrát tak, jak umí a na co mají,“ podotkl trenér Kolína Predrag Benáček.

„Pro diváky to bylo pěkné utkání, pro nás trenéry už ne. Padlo hodně bodů. Bylo to střelecké představení z obou stran. Upozorňoval jsem kluky, že pokud půjdeme do střeleckých závodů s Kolínem a necháme jeho hráče rozstřílet, tak dostaneme stovku a těžko tady stovku dáme. Začalo to hned v první čtvrtině, kdy se rozstřílel Bakič. Dostali jsme 51 bodů za poločas. Pak jsme si řekli něco v kabině a začali trochu lépe bránit ve třetí čtvrtině. Šli jsme do vedení a měli naději na lepší výsledek. V poslední čtvrtině nabral body Maleševič, od kterého jsme to nečekali, a to je těch deset rozdílových bodů, které nás stály slušnější výsledek. Dnes jsme nebránili, proto jsme zaslouženě prohráli,“ přiznal kouč Ostravy Dušan Medvecký.

Pokračování: 1 2 3 4 5
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace