eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

David Jelínek znovu zářil a Andorra zůstává bez porážky

📁 ACB (Španělsko), Články, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔10.10.2016
David Jelínek znovu zářil a Andorra zůstává bez porážky

Please enter banners and links.

Český reprezentant byl i ve druhém utkání nejlepším střelcem Andorry a měl zásadní podíl na vítězství nad Badalonou.

Před sedmi lety se David Jelínek v dresu Badalony poprvé představil v ACB lize a hned napoprvé zaznamenal proti Bilbau i premiérové body. Veškerý sentiment je ale pryč a svého bývalého zaměstnavatele brněnský rodák tentokrát nikterak nešetřil. V klíčové třetí čtvrtině zaznamenal devět ze svých 20 bodů a společně s veterány Martínem a Stevičem zařídil Andoře dvouciferný náskok, který pak domácí až do konce utkání dále navyšovali.

Šlágr kola ovládla Barcelona, která vedla v první půli už o 14 bodů. Nakonec ale mohla děkovat Maďaru Hangovi, že necelé čtyři sekundy před koncem normální hrací doby proměnil pouze jeden trestný hod. V prodloužení už domácí hvězdy dokonale využily problémů Baskonie s fauly. Z trestných hodů vytěžily hned osm bodů a když v klíčovém okamžiku prodloužení neproměnil nájezd pod koš hostující rychlík Larkin, bylo o vítězství Barcelony rozhodnuto.

Uzdravený Tyrese Rice zaznamenal v dresu vítězů 20 bodů. Hostům naopak nepomohlo k úspěchu ani sedm (!) dvouciferných střelců v čele s Bargnanim, který nastřílel 18 bodů.

Malaga zvítězila v přestřelce na palubovce Fuenlabrady a diváci v hale byli svědky trojkového festivalu. Celkem jich oba soupeři nasázeli plných třicet. Hosté proměnili 17 z 25 pokusů a vytvořili tím nový klubový rekord. Ex prostějovský Jamar Smith se postaral o pět, kapitán Suárez dal o jednu trojku méně. Oba hráči se činili hlavně v úvodu závěrečné čtvrtiny. Společně zaznamenali v tu chvíli všech 14 bodů Malagy a zajistili svému týmu rozhodující náskok. Kouč hostů Joan Plaza tak mohl být po 350. utkání na lavičce v ACB lize nadmíru spokojen.

Na začátku závěrečné čtvrtiny se zranil rozhodčí Zamorano a utkání museli ve zbývajícím čase odřídit pouze zbývající dva.

Gran Canaria se ocitla v krizi. Valencii v posledních deseti zápasech porazila jen jednou a nevyzrála na ni ani tentokrát. Do sestavy hostů se vrátil uzdravený křídelník Sastre a při premiéře v novém dresu prokázal své kvality. Třicet minut drželi domácí s hráči Taronji krok, na začátku poslední čtvrtiny ale hosté trefili zásluhou Vivese a zmiňovaného Sastreho dvě důležité trojky, odskočili na dvouciferný rozdíl a s Grancou byl amen.

Američan Bo McCalebb podal znovu slabý výkon, když proměnil jedinou z osmi střel a zaznamenal jen 6 bodů.

Manresa si po výhře v Seville pokazila v Murcii dobrý dojem hned v úvodních deseti minutách. Její hráči zaznamenali pouze devět bodů, zatímco domácí o plných dvacet více. Brazilec Benite dal v úvodních dvou minutách tři trojky v řadě, pak se třikrát prosadil dlouhán Radovič a účet první čtvrtiny uzavřel všudybýlek Campazzo. V hostujícím dresu zcela propadl Patrik Auda. Český reprezentant si připsal na své konto pouze 3 body, které zaznamenal až pět minut před koncem utkání.

Pokračování: 1 2
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace