eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Kolín konečně vyhrál, Děčín potupen v Nymburce | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Kolín konečně vyhrál, Děčín potupen v Nymburce

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔9.10.2016
Kolín konečně vyhrál, Děčín potupen v Nymburce

Please enter banners and links.

Podobně jako Nymburk ničil svého soupeře v první půli i Prostějov. Orli nasypali Brnu v první čtvrtině identický počet bodů (31), rozdíl byl jen v poločase, v němž Hanáci zaznamenali ještě o pět bodů více (55-24). Brno chvílemi nevědělo, koho bránit dřív, protože nebezpečí hrozilo z pod koše od Tomance, či Norwy, nebo pro změnu z dálky od Slezáka, jenž hned v úvodních dvaceti minutách vysázel čtyři trojky (ze čtyř). Prostějovský kouč Choleva si mohl mnout ruce nad bilancí trojek (9/13), hostující Helbich si zase musel drbat hlavu za obranu svých borců a přílišnou bázeň. I na Hané se ve druhé půli duel pouze dohrával. Prostějov v utkání trefil celkem 17 trojek (z 26 pokusů), což je nejvyšší číslo v této sezoně. Brnu nepomohlo ani 26 bodů Ediho Sinadinoviče.

„Prostějov nastoupil do zápasu od první minuty velmi dominantně a my jsme se naprosto ztratili, stydím se za výkon našich hráčů a oni by se taky měli stydět, protože ví za co, ale to je na interní analýzy. Gratuluji kolegovi – trenérovi domácích za výborně odvedený zápas, skvělé nasazení jejich hráčů a taky děkuji za výbornou atmosféru v prostějovské hale. Chci se touto cestou omluvit všem našim fanouškům a všem, kteří nás podporují na té naší cestě, dnes to byla ostuda a už se to nestane,“ nebylo příliš do řeči kouči Brna Zoranu Helbichovi.

„Jsme rádi za další výhru, dneska to bylo velmi přesvědčivé, velmi dobře jsme stříleli, dobře jsme si půjčovali balon a taky jsme dobře bránili. Na rozdíl od utkání s Ústím nám to vydrželo celý zápas. Dnes jsme hráli opravdu dobře, jakoukoliv chybu hostů jsme potrestali přesnou střelou. Dobré je to i v tom, že se do rotace dostali i mladí hráči. Je těžké vybrat nejlepšího hráče zápasu, řekl bych celý tým, protože Pavel Slezák to skvěle nastartoval v první čtvrtině, výborně hrál Čenda Tomanec a Lukáš Palyza, také Michal Norwa hraje s velkou chutí, Roman Marko má 11 asistencí, dařilo se Petru Dokoupilovi, ale řeknu Max Kulon, protože se mu utkání povedlo po všech stránkách,“ nešetřil slovy chvály prostějovský trenér Zbyněk Choleva.

Pokračování: 1 2 3 4 5
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace