eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Euroligový trůn pro USK i historický úspěch mužů. Pro Čechy byl rok 2015 povedený

📁 Basketbal.cz Extra, Články, Domácí soutěže, Reprezentace, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔30.12.2015
Euroligový trůn pro USK i historický úspěch mužů. Pro Čechy byl rok 2015 povedený

Please enter banners and links.

Rok 2015 je téměř u konce a to je čas bilancování a všelijakých hodnocení. O zajímavé události nebylo nouze, pojďme si však připomenout ty nejdůležitější z pohledu českého fanouška.

Horší výkony ženské reprezentace nezkazily dojem českých týmů. Ohromný úspěch mužské reprezentace, zlato kadetek na evropském šampionátu v Portugalsku nebo euroligový titul pro USK Praha měly ve světě velký ohlas. Připomínáme 12 nejdůležitějších milníku v roce 2015.

Titul USK v Eurolize

Obrovský úspěch českého klubu na evropské, nebo spíše světové scéně se udál 12. dubna v Praze. Domácí USK totiž nečekaně získal euroligový titul, když ve finále porazil ruského superfavorita z Jekatěrinburgu. I přes roli outsidera trenérka Natálie Hejková skvěle připravila své svěřenkyně na závěrečný turnaj, který se odehrál v pražské Královce.

Pražanky nejdříve v semifinále zdolaly turecký Fenerbahce Istanbul a ve finále proti ruskému celku zvládly lépe obě liché čtvrtiny. V závěru už si USK vítězství pohlídal. O něj se postarala především dvojice Američanek, Kia Vaughnová a Danielle Robinsonová. Subtilní rozehrávačka byla nejlepší střelkyní svého týmu ve finále, její podkošová spoluhráčka zase získala trofej pro nejužitečnější hráčku Final Four. V sestavě českého celku se objevilo celkem pět českých reprezentantek.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace