eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Mezi Čechy v zahraničí zazářil o Vánocích Satoranský

📁 Články, Reprezentace, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔30.12.2015
Mezi Čechy v zahraničí zazářil o Vánocích Satoranský

Please enter banners and links.

Český rozehrávač byl proti Realu Madrid nejlepším mužem Barcelony.

K zápasu proti Bilbau před Vánoci Tomáš Satoranský nenastoupil kvůli zranění kotníku, El clásico se bez něj už obejít nemohlo. A vyšlo mu parádně. Kvůli zranění Abrinese s Arroyem odehrál v Madridu téměř 30 minut, během nichž stihl 16 bodů, 7 doskoků a 6 asistencí a s užitečností 25 byl nejlepším na palubovce! A nic na tom nezměnil ani fakt, že se těsně před koncem zápasu, kdy už frustrace domácích dosáhla vrcholu, vyfauloval.

Robustní dlouhán Jan Veselý v dresu Fenerbahce Istanbul patřil znovu k nejlepším hráčům svého týmu, přesto na Štědrý den nezabránil v BSL lize porážce v derby s Anadolu Efes, byť zaznamenal 16 bodů, 6 doskoků a 2 bloky. O tři dny později jeho tým porazil doma bez problémů Gaziantep 97:85 a český reprezentant přispěl k úspěchu z lavičky 6 body, 1 doskokem a 1 blokem.

Druhý z českých krajánků v ACB prožil vzlety i pády. Sevilla Ondřeje Balvína doma porazila Tenerife 81:76 a český dlouhán k tomu pomohl 3 body, 7 doskoky, 1 ziskem a 1 blokem a tradičně stihl i zasmečovat. O pár dnů později ale jeho tým utrpěl debakl 102:76 na palubovce Estudiantes Madrid a rodák z Ústí nad Labem podal asi nejslabší výkon letošní sezóny, když zaznamenal 3 body a 2 doskoky.

Uplynulý týden nevyšel úplně dle představ oběma českým reprezentantům v polské lize. Patrik Auda pomohl 10 body, 4 doskoky a 3 asistencemi Koszalinu k utrápené výhře nad oslabenou Vratislaví 64:59. Anwil Włocławek porazil bez problémů Sopoty 76:60, ale David Jelínek vůbec nemohl být spokojen. Celý zápas se střelecky trápil, proměnil pouze dvě střely a nakonec zaznamenal jen 6 bodů.

Italská Reggio Emilia prohrála v italské Serii A vysoko v Sassari 91:69, aby si vzápětí spravila chuť a doma zvítězila nad Varese 86:69. Adam Pecháček v prvním utkání nebodoval, ve druhém zaznamenal 2 body. Jeho trápení by však již brzy mohl být konec, neboť klub jej hodlá pustit na hostování.

Ve zkratce:

Ve druhé italské lize prohrálo Treviglio Tomáše Kyzlinka na hřišti Trevisa 77:57 a český hráč zaznamenal 16 bodů, 3 doskoky a 2 asistence.

Rakouský Wels Aleše Chána vyhrál vysoko v Klosterneuburgu 88:70, ostřílený dlouhán do zápasu ovšem tentokrát kvůli zranění nenastoupil.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace