eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Šved katem CSKA, Barcelona na kolenou | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Šved katem CSKA, Barcelona na kolenou

📁 Články, Evropské poháry, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔30.12.2015
Šved katem CSKA, Barcelona na kolenou

Please enter banners and links.

Ruský reprezentant nasázel svému bývalému klubu 28 bodů, včetně rozhodujícího koše, a v moskevském derby se radovali hráči Chimki.

Alexej Šved se po třech sezónách v NBA, kde zažil lepší i horší časy, rozhodl k návratu do Evropy. Namísto CSKA Moskva se však rozhodl pro konkurenční Chimki a osud tomu chtěl, aby v Top 16 oba celky svedl los do jedné skupiny. Jejich vzájemný souboj byl oslavou basketbalu. První půle patřila CSKA, jemuž ukázková souhra a vysoká úspěšnost střelby brzy zajistila dvouciferné vedení. Po změně stran ovšem přišly velké chvíle domácích, kteří ve třetí čtvrtině smazali ztrátu a třemi trojkami v řadě se na začátku závěrečné části dostali do trháku. CSKA je ale top týmem, a tak zápas dospěl do dramatické koncovky. Jejím hrdinou byl právě Alexej Šved. Nejprve zahodil oba trestné hody, aby po chybě hostů dal vzápětí pouhou sekundu před koncem přes bránícího Fridzona rozhodující koš.

Do nadstavby nepříliš úspěšně vstoupila i Barcelona, jejíž hráči odjížděli do Pirea posíleni vítězstvím v Madridu nad Realem. V úvodu se oba soupeři navzájem oťukávali, ve druhé čtvrtině ale Řekové udeřili s mohutnou silou. Pět minut před přestávkou prohrávala Barca o bod, do konce první půle ale dala jediný koš a domácí vedli zásluhou rozehrávačů Spanoulise a Strawberryho rázem o 13 bodů. Podobný průběh měl i druhý poločas a nebýt závěrečných minut, odjela by Barcelona z Řecka s pořádnou ostudou.

Tomáš Satoranský naštěstí patřil v dresu hostů k lepším. Po Tomičovi byl s 12 body druhým nejlepším střelcem Barcy a přidal ještě 3 doskoky a 3 asistence.

Nepříliš pěknou podívanou nabídl souboj Malagy s Darussafakou, která ve Španělsku dlouho kladla srdnatý odpor. Zlomil jej až nápor domácích v úvodu závěrečné části, kdy se šňůrou deseti bodů v řadě dostali do dvouciferného vedení. Hosté v tom samém úseku hry naopak nedali ani bod a jelikož do konce zápasu nedokázali zastavit Francouze Jacksona, odjeli na úvod Top 16 domů s nepořízenou.

Přehled dosavadních výsledků 1. kola Top 16:

Chimki Moskva – CSKA Moskva 91:89

Šved 28, Rice 22, Augustine 12 – De Colo 20, Teodosič 18, Higgins 16

Olympiakos Pireus – FC Barcelona Lassa 74:62

Spanoulis 11, Hunter 10, Hackett a Papapetrou 8 – Tomič 16, Satoranský 12, Ribas 8

Unicaja Malaga – Darussafaka Dogus Istanbul 70:62

Jackson 20, Kuzminskas 15, Hendrix 13 – Erden 15, Harangody a Wilbekin 9

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace