eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Euroligový trůn pro USK i historický úspěch mužů. Pro Čechy byl rok 2015 povedený

📁 Basketbal.cz Extra, Články, Domácí soutěže, Reprezentace, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔30.12.2015
Euroligový trůn pro USK i historický úspěch mužů. Pro Čechy byl rok 2015 povedený

Please enter banners and links.

Mužská jízda evropským šampionátem

Asi největší úspěch českého basketbalu přivezla mužská reprezentace. Outsider turnaje podával vynikající výkony a trenér Ronen Ginzburg nečekaně dovedl své svěřence do osmifinále evropského šampionátu. Jan Veselý a Tomáš Satoranský hráli jako z partesu a zbytek bojovníků je perfektně doplňoval. Ačkoliv Češi střídali lepší úseky s horšími, osmifinále bylo zasloužené.

Zápas proti Chorvatsku měl jasného favorita, ale to, co se dělo na hřišti, bylo šokující. Češi od startu klání favorizované soky ničili a během utkání vedli až o 30 bodů. Čtvrtfinále proti dominantním Srbům už bylo jako třešnička na dortu, na sílu dalšího balkánského soupeře ale český tým neměl.

Po porážce s Itálií bojovali Češi o možnou účast na olympijské kvalifikaci. Česká reprezentace ve skupině Lotyšům podlehla, ale v zápase o sedmé místo naprosto dominovala. 18. září získali Ginzburgovi svěřenci konečné sedmé místo, což je nejlepší výsledek v historii samostatné České republiky. V roce 2016 tak čeká národní tým boj o účast na olympijských hrách v Rio de Janeiru.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace