eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Další skvělý výkon! Češi proti unaveným Ukrajincům dominovali

📁 Články, Reprezentace, Topstory 🕔6.9.2015
Další skvělý výkon! Češi proti unaveným Ukrajincům dominovali

Please enter banners and links.

Česká reprezentace odehrála i svůj druhý zápas na Eurobasketu skvěle. Ginzburgovi svěřenci dnes byli po tři čtvrtiny jasně lepším družstvem a nad Ukrajinou zvítězili dvouciferným rozdílem. Soupeři v závěru snížili, až když byli na hřišti náhradníci.

Rychlé protiútoky na Ukrajince platily

Češi měli proti Ukrajině skvělý úvod. Satoranský a Veselý zvedli diváky ze sedaček efektními smeči v protiútocích a už na počátku se výrazně nabudili. Ukrajincům uškodily i dva rychlé fauly podkošové opory Fesenka.

Ginzburgovi svěřenci od začátku na nic nečekali, velmi rychlou hrou si vybudovali klidné vedení. Soupeři však kvalitním doskakováním a přesnější střelbou z delší vzdálenosti manko téměř smazali.

Druhá čtvrtina jasně patřila Čechům. Lvi dominovali na obou stranách, zdvojování Kyrila Fesenka se jim vyplácelo. Petr Benda a Pavel Houška před koncem poločasu bodově přispěli k navýšení vedení až na 16 bodů.

Smeč Tomáše Satoranského v úvodu zápasu

Pumprla si zařádil

Český tým pokračoval v dobrém výkonu i po přestávce. Hned na úvod trefil Tomáš Satoranský pět bodů a jakoby tím ukrajinského soupeře dorazil. Hráči v bílých dresech se neustále snažili dostat míč na klíčového centra Fesenka, ale alternativní taktiku neměli. I s trochou štěstí při doskakování na útočné polovině tak Lvi neustále navyšovali náskok.

Ke konci třetí čtvrtiny se navíc rozjel Pavel Pumprla. Dobrý obránce tentokrát řádil v útoku a silově tlačil do koše jeden míč za druhým. Do závěrečné čtvrtiny vstoupili Češi s dvacetibodovým vedením.

I když Ukrajinci působili odevzdaným dojmem, Češi nástup do čtvrté desetiminutovky nepodcenili. Několik minut před koncem už se utkání spíše dohrávalo. Jak rozehrávač Randle, tak i centr Fesenko v závěru odpočívali, stejně jako české hvězdy Veselý a Satoranský. Výpadek v koncentraci českých náhradníků ještě umožnil Ukrajincům mírně stáhnout výsledný rozdíl ve skóre. Za zmínku stojí výborný výkon rozehrávače Satoranského. Ten zakončil duel s 15 body, 8 doskoky a 6 asistencemi.

Ukrajina – Česká republika 64:78 (14:20, 30:46, 45:65)

Fesenko 14, Randle 12, Lukašov 9, Zajcev 6, Pustozvonov, Mišula, Tymofejenko, Kornijenko a Pustovyj po 4, Lypovyj 3 – Veselý 19, Pumprla 17, Satoranský 15, Benda a Schilb po 8, Houška 5, Hruban, Welsch a Jelínek po 2

Trestné hody: 9/15 – 9/16

Trojky: 5 – 3

Doskoky: 39 – 41

Fauly: 17 – 18

Ztráty: 13 – 13

Zdroj foto: Václav Mudra, ČBF

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace