eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Eurobasket 2015 – Střelecká mizérie znamenala první porážku českých Lvů

📁 Články, Reprezentace, Topstory 🕔8.9.2015
Eurobasket 2015 – Střelecká mizérie znamenala první porážku českých Lvů

Please enter banners and links.

Český tým zradila proti Lotyšsku střelba. Z každé vzdálenosti. Hned pětice hráčů nedala ani bod a český tým tak poprvé na letošním šampionátu odešel poražen.

Proti domácímu Lotyšsku, které hnala téměř vyprodaná hala, přitom začal skvěle a v úvodních patnácti minutách byli Češi lepším týmem. Dařilo se jim diktovat tempo hry a rychlým přenesením míče na útočnou polovinu úspěšně trestali mezery v soupeřově obraně. Jan Veselý znovu dominoval pod košem; v prvním čtvrtině dal 11 bodů a když se k němu přidal úspěšnými nájezdy pod koš i Tomáš Satoranský, náskok Lvů narůstal.

Po trojce Blaka Schilba v polovině druhé části se ovšem český stroj zadřel. Rychlé kontry vystřídalo úporné dobývání v postupném útoku, kde vázla kombinace a chyběl nápad i přesnost. Bez Veselého byli Češi pod košem bezzubí a dokonale jim zvlhl střelecký prach. Lotyši šňůrou 14 bodů v řadě otočili skóre ve svůj prospěch a střelecké trápení české reprezentace uťal až půl minuty před koncem první půle z trestného hodu Satoranský.

Po přestávce pokračovalo střelecké trápení Lvů. Výše zmíněná dvojice Satoranský – Veselý sice hned zkraje snížila na rozdíl pěti bodů, pak ale český tým téměř šest minut nedal znovu ani bod. Smutným hrdinou okamžiku byl Pavel Pumprla, jenž minul šest trestných hodů za sebou. Na konci třetí části pak po čtvrtém faulu musel střídat Veselý a situace Čechů byla stále zoufalejší. Domácí si udržovali po většinu času dvouciferný náskok, a když už dvě minuty před koncem vykřesal Patrik Auda jiskřičku naděje, když snížil na rozdíl šesti bodů, přišla rychlá odpověď a domácí si již vítězství sebrat nenechali.

Zápas českému týmu vůbec nevyšel na útočné polovině. Úspěšnost střelby z pole dosáhla pouze 37% a nebýt tří trojek Schilba, byla by střelba z dálky hotovou katastrofou. Tou lze ovšem směle nazvat proměňování trestných hodů. Zahodit 13 (!!!) z 24 pokusů by se na takovéto úrovni stávat nemělo.

Vynikajícím výkonem se blýskl Tomáš Satoranský, který zaznamenal 22 bodů, 5 doskoků a 9 asistencí. Jan Veselý si pak připsal double double za 17 bodů a 11 doskoků.

Lotyšsko – Česká republika 72:65 (17:22, 23:11, 25:15, 23:21)

Střelci: Blums 14, Strelnieks a K. Berzinš 11, Bertans 9, Timma 7, Freimanis, Meiers a Janičenoks 6, Mejeris 2 – Satoranský 22, Veselý 17, Schilb 11, Auda 7, Pumprla 6, Jelínek 2

Střelba z pole: 27/57 – 27/65

Trojky: 7/23 – 4/19

TH: 11/13 – 11/24 (!!!)

Doskoky: 43 – 37

Asistence: 18 – 19

Ztráty: 14 – 6

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace