eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Tony Parker přepisoval proti Polsku historii | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Tony Parker přepisoval proti Polsku historii

📁 Články, Reprezentace, Topstory 🕔8.9.2015
Tony Parker přepisoval proti Polsku historii

Please enter banners and links.

Ve zbývajících zápasech třetího dne šampionátu na sebe strhla pozornost hvězda Francie, která se stala nejlepším střelcem v historii mistrovství Evropy.

Nečekaná porážka Izraele

Po výhrách nad Finskem a Ruskem hráči Izraele vstupovali do souboje s Bosnou, která naopak úvodní dva duely prohrála, jako favorité a díky úsilí a přesné ruce hvězdy Casspiho vedli po 1. čtvrtině už dvouciferným rozdílem. Pohodlný náskok však favorita ukolébal natolik, že zápas dospěl do dramatické koncovky, kterou hráči v bílém takticky nezvládli a při vedení o tři body namísto faulovat nechali doputovat míč až k dlouhánu Kikanovičovi, který si šťastnou trojkou vynutil prodloužení a v něm posléze rozhodl, když byl v poslední sekundě po přihrávce rozehrávače Renfroe pod košem na správném místě.

Poláci potrápili obhájce titulu

Francouzi měli s Poláky hodně práce a když půl minuty před koncem zápasu snížil naturalizovaný Američan Slaughter na rozdíl jediného koše, v hledišti to jen zašumělo. Tony Parker pak proměnil jen jeden trestný hod a Poláci dostali poslední šanci. Vyrovnat se jako správný kapitán pokusil Marcin Gortat, jeho trojkový pokus byl ovšem nepřesný.

Tony Parker nastřílel 16 bodů a stal se historicky nejlepším střelcem evropského šampionátu.

Estonsko má první výhru

Celek z Pobaltí po dvou vysokých porážkách zabral a po nepříliš povedeném prvním poločase dokonale zaskočil soupeře ve třetí čtvrtině. Hráči Ukrajiny se během deseti minut zmohli na pouhých šest bodů a jejich hráče zcela zastínil muž zápasu Gregor Arbet. Zkušený křídelník zaznamenal v tomto úseku rovnou polovinu ze svých 26 bodů a v závěru zápasu potvrdil vítězství Estonců přesnou trojkou syn trenéra Sten Sokk.

Bosna a Hercegovina – Izrael 86:84 po prodl.

Gordič 22, Kikanovič 17, Stipanovič 16 – Casspi 29, Eliyahu a Mekel 14

Francie – Polsko 69:66

Parker 16, De Colo a Gelabale 12 – Waczyński 18, Gortat a Ponitka 10

Estonsko – Ukrajina 78:71

Arbet 26, Veideman 15, Talts 10 – Randle 22, Mišula 11, Zajcev 10

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace