eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Eurobasket 2015 startuje už v sobotu | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Eurobasket 2015 startuje už v sobotu

📁 Články, Reprezentace, Topstory 🕔1.9.2015
Eurobasket 2015 startuje už v sobotu

Please enter banners and links.

Basketbalová veřejnost se konečně dočkala. Po zdánlivě nekonečné letní přestávce již za pět dní otevře brány Mistrovství Evropy mužů. To se letos netradičně uskuteční ve čtyřech zemích. Původně si měli dát evropské basketbalové hvězdy dostaveníčko na Ukrajině, ale vzhledem k politické situaci v této východoevropské zemi vybral výbor FIBA Europe jako pořadatele Lotyšsko, Chorvatsko, Německo a Francii. V každé z těchto čtyřech zemí se odehraje jedna základní skupina a následné play off uvidí fanoušci ve Francii. Reprezentace ze země galského kohouta navíc titul obhajuje a nový šampion bude znám 20. září. Podaří se Francii přetlačit Španělsko, nebo se bude smát Gasol a spol., či černý kůň turnaje Řecko?

Systém turnaje

Eurobasketu se podobně jako předloni ve Slovinsku zúčastní 24 zemí, přičemž nebude chybět ani Česká republika. 24 reprezentací bylo rozděleno do čtyřech skupin po šesti mužstvech, která se utkají v rámci dané skupiny systémem každý s každým. Čtyři nejlepší z každé skupiny postoupí do play off. V případě rovnosti bodů je prvním kritériem pro určení lepšího týmu vzájemný zápas a až poté celkové skóre. Play off se poté hraje klasicky: Předem nalosovaný pavouk ukáže každé zemi možné soupeře pro další kola a mančafty postoupí po jednom vítězném duelu.

Rozlosování

Každé skupině Probasket bude věnovat detailně v tradičním previewu. Od středy do soboty si tak budete mít možnost zkompletovat znalosti a zajímavosti o všech týmech v obsáhlém zpravodajství přímo na našem webu.

Skupina A (Francie)

Francie, Rusko, Finsko, Polsko, Izrael, Bosna a Hercegovina

Skupina B (Německo)

Španělsko, Srbsko, Turecko, Německo, Itálie, Island

Skupina C (Chorvatsko)

Chorvatsko, Řecko, Slovinsko, Makedonie, Gruzie, Nizozemsko

Skupina D (Lotyšsko)

Litva, Lotyšsko, Belgie, ČR, Ukrajina, Estonsko

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace