eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Noem Arch ani jednou neuspěla, SBŠ i Karlovy Vary udržely ŽBL

📁 Články, Domácí soutěže, Topstory, ŽBL 🕔12.5.2015
Noem Arch ani jednou neuspěla, SBŠ i Karlovy Vary udržely ŽBL

Please enter banners and links.

Ženská basketbalová liga zůstane pro příští sezónu nezměněna. Alespoň co se týče účastníku. Pořádající SBŠ Ostrava i Lokomotiva Karlovy Vary zvládly své zápasy proti prvoligové Noem Arch Brno a udržely si příslušnost v nejvyšší soutěži. Ambiciózní brněnský klub nepřijel do Ostravy v nejsilnější sestavě a po dvou porážkách jej opět čeká zápolení v 1. lize.

Ostrava dominovala pod košem

Páteční duel se Brňankám vůbec nepovedl, obzvlášť oporám Noem Arch. Robin Murphy měla po celý duel problémy s fauly a netrefila jedinou střelu, podobně se nedařilo ani Anetě Půlpánové. Klíčová křídelnice Brna a kmenová hráčka Trutnova Michaela Vacková vůbec nedorazila.

Nejen podle hlasů z kuloárů se očekávalo, že Noem Arch bude výrazně slabší pod košem a to se v utkání také potvrdilo. SBŠ sice začala duel hůř, ale nevýraznou Prljaovou vystřídala Burzová a Ostravanky se dostaly do vedení. Od druhé čtvrtiny podle předpokladů dominovaly pivotky Williamsová a Hilliardová. Ostravské hráčky vstupovaly do druhé půle s dvouciferným náskokem.

Domácí basketbalistky ovládly i třetí čtvrtinu jasně, zvítězily v ní stejně jako v druhé čtvrtině 20:9. Tím prakticky rozhodly zápas. V poslední desetiminutovce dostaly šanci i mladé hráčky. Nejvýraznější stopu ovšem zanechala Latoya Williamsová, která zaznamenala 20 bodů, 17 doskoků a 7 získaných faulů, celkem s efektivitou 44.

Karlovarské se „méně trápily“

Aby Noem Arch získala naději na postup, musela zdolat Karlovy Vary. Západočešky však přijely i s uzdravenými Danou Kušlitovou a Mariou Blazejewskiovou. Nechyběly ani Američanky Halaszová a Thomasová.

Silná sestava Varů se projevila hned ze startu utkání. Po čtyřech minutách svítilo na tabuli skóre 0:12 a Brňanky jakoby o postup hrát nechtěly. Úspěšné semifinalistky 1. ligy ovšem zabraly a do poločasu stáhly manko na pouhé dva body. Karlovarské hráčky se nedokázaly prosadit v útoku, trápily se i z čáry trestného hodu.

Mizérie pokračovala i po přestávce, tu využily Západočešky. Noem Arch nedala koš po celých pět minut a svěřenkyně Ludovíta Smačka toho využily k vytvoření pětibodového náskoku. Mírné vedení si držely až do konce. Když vedly o 11 bodů necelé tři minuty před koncem, zdálo se být rozhodnuto.

Brňanky díky trojkám Havlíkové a Horákové snížily na tři body, ale víc už nezvládly. Ariel Thomasová trefila alespoň jednu šestku a ta pojistila udržení Lokomotivy v ŽBL. Markéta Šívrová už jen z trestných hodů korigovala na konečných 56:53.

Vzhledem k tomu, že Noem Arch nemohla po dvou porážkách postoupit a jistotu udržení měly Ostrava i Karlovy Vary, vzájemný nedělní duel mezi těmito celky se po dohodě již nehrál.

Výsledky

SBŠ Ostrava – Noem Arch Brno 84:48 (14:10, 34:19, 54:28)

Williamsová 20 a 17 doskoků, Hilliardová 17 a 11 doskoků, Dušaničová 16, T. Sedláčková 9, Burzová 7, Prljaová a Veselá po 4, Kovářová a Thiebergerová po 2, Morávková 1 – Zatloukalová a Zolotičová po 10, Horáková 7, Monika Šívrová a Hausknechtová po 6, Markéta Šívrová 4, Murgašová 3, Vyhňáková 2

Trestné hody: 29/22 – 10/5

Trojky: 6 – 3

Doskoky: 46 – 25

Fauly: 15 – 29

Ztráty: 18 – 17

Noem Arch Brno – Lokomotiva Karlovy Vary 53:56 (16:21, 25:27, 34:41)

Horáková 15, Havlíková 11, Půlpánová 8, Vyhňáková 6, Murgašová, Markéta Šívrová a Monika Šívrová po 3, Hausknechtová a Zatloukalová po 2 – Thomasová 17, Kušlitová 10, Halaszová (+ 17 doskoků) a Eisnerová po 8, Holmqvistová 6, B. Sedláčková 5, Malečková a Blazejewskiová po 1

Trestné hody: 30/16 – 37/20

Trojky: 7 – 6

Doskoky: 37 – 54

Fauly: 30 – 28

Ztráty: 17 – 17

Ilustrační foto: Pavel Netolička

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace