eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Z vyrovnaných dvojic druhého kola vyčnívají jen Clippers

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔12.5.2015
Z vyrovnaných dvojic druhého kola vyčnívají jen Clippers

Please enter banners and links.

Východní konference 2.kolo:

1. Atlanta – 5. Washington

3. zápas Wizards – Hawks 103:101

S jasným průběhem zápasu už se vyděl Washington s vítězstvím v kapse. Za poslední tři a půl minuty se podařilo Atlantě rozjet šnůru 17:0. Poté co Mike Muscala trefil 14 sekund před koncem trojku bylo vyrovnáno. Pak přišli na řadu zkušenosti. Zodpovědnost nad týmem vzal na sebe při zranění Walla veterán Paul Pierce a se závěrečnou sirénou přeci jen rozhodl o výhře Hawks.

4. zápas Wizards – Hawks 101:106

Poprvé po utkání ve vyřazoacích bojích prohlásili hráči Atlanty – ano to jsme my, takhle hrajeme celou sezónu. Po rozpacích v prvním kole a trápením se v kole druhém sehrála Atlanta utkání dle svých představ a ve vedení zůstala celé utkání. Jeff Teague pomohl 26 body a 8 asistencemi. Al Horford vypomohl 18 body a 10 doskoky. Do tohoto utkání byly Washington a Memphis jedinými týmy s domácí neporazitelností. Oba týmy o ni přišli zároveň.
Vyrovnaná série pokračuje ve středu v Atlantě.

Stav série: série vyrovnaná 2-2

 

2. Cleveland – 3. Chicago

4. zápas Bulls – Cavaliers 84:86

Za stavu 84:84 si vzal trenér hostů oddechový čas a vybral poslední taktiku na vstřelení vítězného koše. Poté si vzal slovo LeBron James a řekl: „dejte mi balón a jděte mi z cesty.“ O několik vteřin později zvedal ruce nad hlavu po vítězné střele. James dohrál utkání i přes zranění kotníku a celkově získal 25 bodů. Derrick Rose odehrál přes 41 minut, ve kterých dokázal nastřílet přes 31 bodů. Další utkání uvidí Clevelandští fanoušci dnes večer.

Stav série: série vyrovnaná 2-2.

 

Západní konference 2. kolo:

 
1. Golden State – 5. Memphis

3. zápas: Grizzlies – Warriors 99:89

V čem je síla Memphisu ukázali v prvním domácím utkání druhého kola hráči Memphisu. Velmi důsledně dobrou defenzívou smázli útočné choutky Golden State a k překvapení všech se ujali vedení v sérii 2-1. Steve Kerr po utkání prohlásil, že na tomto utkání bylo jasně vidět, jak je tým Warriors mladý a toto playoff se teprve učí, jak hrát velké zápasy. Memphis těžil ze zkušeností nabytých v playoff co to jen šlo. Zach Randolph nastřílel 22 bodů za zády s Marcem Gasolem a jeho 21 body a 15 doskoky. MVP Stephen Curry nastřílel sice 23 body, ale proměnil pouze 8 střel z 21 pokusů, přičemž za tři body to bylo pouze 2-10.

4. zápas: Grizzlies – Warriors 84:101

Existenčně důležitý zápas čekal na nejlepší tým základní části, jenž by v případě neúspěchu čelil hrozbě vyřazení. Od samého počátku utkání bylo znát, že Warriors šlapou na plné obrátky a postupem času pouze zvyšovali vedení. Stephen Curry vyválčil 33 bodů, 8 doskoků a 5 asistencí. Defenzíva tentokrát zdobila hru Golden State, ti povolili Memphisu proměnit pouze 37 % střel. Hosté stříleli o deset procent lépe. Série pokračuje ve středu večer v Golden State.

Stav série: série vyrovnaná 2-2.

 

2. Houston – 3. Los Angeles

4.zápas: Clippers – Rockets 128:95

Nejsuverénějším týmem druhého kola je jednoznačně celek z Los Angeles. Zcela jasné vítězství na domácí půdě dává domácím výhodu dvou zápasů v sérii s trojnásobnou možností ukončit působení Houstonu ve druhém kole. Strategie Houstonu pro zápas byla co nejčastěji faulovat mizerně střílejícího DeAndre Jordana z čáry trestného hodu. Jordan v utkání nastřílel 26 bodů, i s přispěním 14 trestných hodů z 34 pokusů. 28 pokusů v první půli je nový rekord v playoff celé NBA. Celkový rekord drží Shaq O’Neal s 39 pokusy. Jordan k výkonu přidal 17 doskoků. S přispěním 21 bodů Blakea Griffina dokráčeli Clippers k výhře a o postup se poperou dnes večer v Houstonu.

Stav série: Los Angeles vede 3-1.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace