eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Real Madrid vyhrál základní část španělské ACB | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Real Madrid vyhrál základní část španělské ACB

📁 ACB (Španělsko), Články, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔11.5.2015
Real Madrid vyhrál základní část španělské ACB

Please enter banners and links.

Koš Mexičana Ayóna půldruhé sekundy před koncem rozhodl o tom, že Bílý balet již nemůže být předstižen a do play off půjde z první pozice.

Nováček z Andorry byl v Madridu blízko velké senzace, v závěrečné minutě ale přišel nejen o šestibodový náskok, ale i o vítězství. Nejprve Felipe Reyes snížil na rozdíl jediného bodu a po trestuhodné chybě ostříleného Sady měl Real ještě jednu šanci. Reyes se pokusil rozhodnout střelou přes hlavu, neuspěl, k míči se ale po doskoku dostal Gustavo Ayón a půldruhé sekundy před koncem rozhodl o nejtěsnějším vítězství Královských.

Malaga překvapivě prohrála v Compostele a o druhou příčku ještě může přijít. Hodně napoví domácí zápas s Barcelonou v příštím kole. Svěřenci trenéra Plazy vedli v Galícii do poloviny třetí části, pak domácí otočili – už bez zraněného kapitána Corbacha, jemuž soupeř nechtíc poranil oko -, a v polovině závěrečné části po dvou krásných smečích Pavla Pumprly vedli už o devět bodů a získaný náskok bez větších problémů uhájili až do konce. Český reprezentant se sice vyfauloval, i tak byl nejvytíženějším domácím hráčem. Znovu podal nesmírně všestranný výkon – zaznamenal 12 bodů, 4 doskoky, 4 asistence a 3 zisky – a jeho smeč přes bránícího Vasiliadise patřila k nejhezčím akcím zápasu.

Před zápasem se s profesionální kariérou kvůli přetrvávajícím problémům s kolenem rozloučil bývalý kapitán týmu Junyent Oriol, který v nejvyšší soutěži odehrál přes 400 zápasů. Vysloužil si mohutné ovace tribun a jeho dres byl slavnostně pověšen pod střechu haly.

Murcia odehrála proti San Sebastianu 600. zápas v ACB, kde se poprvé objevila v sezóně 1990/91, a zachraňující se San Sebastian roznesla na kopytech. Udeřili již v prvním poločasu, kdy si rychle vypracovali dvouciferný náskok. Bezchybnou střelbou z dálky se blýskl Thomas Kelati, který dal pět trojek, a pod košem byl opět k neudržení dravý Brazilec Lima. V dalším průběhu hry se k nim přidali i Bamforth a Neto a pět minut před koncem zápasu vedli domácí už o 30 bodů. Dvě kola před koncem mají vyrovnanou bilanci vítězství a porážek a stále mohou pomýšlet na postup do play off.

Sevilla doma s Gran Canarií neprohrála od roku 2008, tentokrát se ovšem musela sklonit před uměním hráčů z Las Palmas. Ti během úvodních pět minut závěrečné čtvrtiny zaznamenali 17 bodů, zatímco domácí pouze pět a nadějně rozehraného zápasu se stalo fiasko. Neodvrátil jej ani Ondřej Balvín, který hned první dotek s míčem přetavil v pohotovou smeč. Posléze přidal ještě jednu a během 21 minut na hřišti si na své konto připsal 6 bodů, 7 doskoků a 2 zisky.

Alex Mumbrú zaznamenal proti Barceloně 17 bodů a posunul se v historické tabulce nejlepších střelců ligy na 19. místo před domácí legendu Chica Sibilia. Nyní má na svém kontě 6 012 bodů a další posun v pořadí směrem výše je velmi reálný. K vítězství ovšem Bilbau nepomohl. Barca totiž měl o poznání lepší vstup do obou poločasů a dařila se jí střelba z dálky. Tomáš Satoranský se postaral o tři z nich a s 13 body byl po Tomičovi druhým nejlepším střelcem vítězů a přidal i 3 doskoky, 4 asistence a 2 zisky.

Baskická Vitoria prohrála v Madridu s Estudiantes a hazarduje s účastí ve vyřazovacích bojích, kde chyběla naposledy v sezóně 1993/1994. Domácí naopak získali definitivu a mezi elitou se objeví i v příští sezóně. Po zápase jejich řady opustil internacionál Pietro Aradori, který nyní míří do rodné Itálie, kde v play off posílí celek Benátek. Na rozloučenou pomohl Estudiantes k vítězství 16 body.

Výsledky 32. kola ACB ligy:

Montakit Fuenlabrada – Joventut Badalona 73:77

Clark a Panko 21, Cvetkovič 11 – Savané 18, Miralles 14

FC Barcelona – Dominion Bilbao 80:73

Tomič 14, Satoranský 13 – Mumbrú 17, López 14

Obradoiro Compostela – Unicaja Malaga 78:66

Waczyński 24, Kleber 14 – Toolson 13, Granger 12

Real Madrid – MoraBanc Andorra 84:83

Rodríguez 18, Ayón 14 – Bogris 16, Schreiner 12

CAI Zaragoza – Bruixa D´Or Manresa 82:77

Lisch 18, Robinson 15 – Seeley 20, Fotu 15

UCAM Murcia – Gipuzkoa San Sebastian 99:68

Neto 20, Kelati 18 – Grimau 18, Díez 13

Baloncesto Sevilla – Herbalife Gran Canaria 75:83

Penney 22, Hernangómez 12 – Báez a Kuric 15, Paulí 12

Iberostar Tenerife – Valencia Basket 74:81

Richotti 15, Šekulič 12 – Dubljevič 20, Van Rossom 12

Estudiantes Madrid – Laboral Kutxa Vitoria 86:76

Martín 20, Aradori 16 – James 18, Tillie 10

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace