eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nymburk si potřinácté zahraje o titul | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Nymburk si potřinácté zahraje o titul

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔29.4.2015
Nymburk si potřinácté zahraje o titul

Please enter banners and links.

Tři zápasy, tři výhry, postup do finále. Jedenáctinásobní mistři Kooperativa NBL z Nymburka v semifinále hladce přemohli Opavu.

Hosté statečně odolávali celý první poločas, vaz jim nezlomil ani střelecký výpadek v úvodu druhého hracího období, a ještě na začátku třetí čtvrtiny snižoval Jakub Šiřina trojkou na rozdíl jediného bodu. Podobný průběh měla ostatně i předešlá dvě utkání. „Opava ve všech třech utkáních poločas zvládala s náma dobře, vyrovnaně. Vždycky kolem té třetí čtvrtiny jsme se odpoutali a projevila se nejspíš naše větší zkušenost s těžkými zápasy,“ řekl po zápase Petr Benda, později s Američanem Washingtonem nejlepší střelec zápasu.

Pak ale domácí přeřadili na vyšší rychlostní stupeň, zvýšili agresivitu v obraně, a začali se hostům vzdalovat. Opavští hráči nedali během pěti minut jediný koš ze hry, bodovali pouze z trestných hodů a když už se konečně trefil z dálky dlouhán Blažek, prohrávali o 12 bodů. Viditelně jim též ubývalo sil a dvouciferný náskok, který v závěrečné části narostl postupně až na 18 bodů, byl nedostižný. Přesto bojovali až do konce. V posledních dvou minutách nedovolili úřadujícím mistrům ani bod a Viktor Cvek se třemi koši postaral o to, že Opavští mohli palubovku znovu opustit se vztyčenými hlavami.

„Neodehráli jsme špatný zápas. Padalo nám to i z dálky, s dnešním výkonem kluků jsem spokojený. Věřím, že nás tato série posune dál. Kluci si dokázali, že mohou hrát i s tak silným týmem, jakým je Nymburk. Dobrou vizitkou pro nás je, že soupeř byl nucen hrát, dlouho v nejsilnější sestavě,“ poznamenal po utkání trenér Opavy Petr Czudek.

Podtrženo sečteno, Nymburk postoupil potřinácté za sebou do finále a zahraje si o další titul. Jeho hegemonie trvá nepřetržitě od roku 2004 a posledním, komu se podařilo usednout na ligový trůn před ním, byla v roce 2003 právě Opava.

ČEZ Basketball Nymburk – BK Opava 91:80 (26:24, 45:41, 71:62)

Body: Benda a Washington 18, Simmons 11, Welsch 10, Hruban a Raivio 9, Houška 6, Kříž a Stutz 4, Bartoň 2 – Gniadek a Šiřina 15, Blažek 13, Cvek 10, Kramný 8, Klečka a Vlček 7, Lyčka 5

Fauly: 20 – 23

TH: 15/22 – 15/17

Trojky: 8/19 – 9/26

Doskoky: 28 – 30

Konečný stav série: 3 – 0  

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace