eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Dominance USK potvrzená zlatem | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Dominance USK potvrzená zlatem

📁 Články, Domácí soutěže, Topstory, ŽBL 🕔29.4.2015
Dominance USK potvrzená zlatem

Please enter banners and links.

Ženská basketbalová liga končí podle očekávání, tedy bezkonkurenční jízdou USK a jeho vítězstvím o 46 bodů. Ani ve třetím finálovém duelu nedostaly soupeřky z Hradce Králové žádnou šanci a korunovace USK se potvrdila.

Pražský klub má za sebou výjimečnou sezónu, ve které získal velmi ceněný „triple“. USK se stal mistrem domácí ligy, vítězem domácího poháru i Euroligy. V české lize má navíc bilanci 20 vítězství bez jediné porážky.

Také pro Hradec Králové je letošní sezóna i přes evidentní nezdar proti USK úspěšná. Tým pod vedením Miroslava Volejníka a Romany Ptáčkové poprvé dosáhl na finále a mohl se po celou dobu těšit z velké podpory svých fanoušků.

Do poločasu hotovo

Hradec se prvních pět minut proti domácím držel na dostřel. Od trojky Lichtarovičové a změny stavu na 7:10 z pohledu Hradce už se však hostující hráčky nedokázaly prosadit na útočné polovině a USK nastartoval „demoliční“ tempo. Bodová šňůra 12:0 jasně vypovídá o průběhu utkání, obrana domácího klubu povolila Hradci jen sedm bodů.

Do poloviny druhé periody byl USK jasně lepší, pak se však hra vyrovnala. Svými body přispívala zejména Běloruska Lichtarovičová, na druhé straně byla aktivní Alena Hanušová.

Hradecké Lvice samy věděly, že už moc kousat nebudou a zápas se spíš dohrával. USK neponechal nic náhodě a třetí i čtvrtou čtvrtinu ovládl pokaždé alespoň o deset bodů. Hradec vsadil zejména na střelbu z dálky, ale ani ta nebyla silnou stránkou.

V dresu USK dostaly všechny hráčky alespoň 11 minut času na palubovce. Nejvíc jej využila Alena Hanušová. Česká reprezentantka nastřílela 21 bodů a přidala šest doskoků. Stala se také MVP finálové série, když během ní sbírala přes 16 bodů na zápas.

ZVVZ USK Praha – Sokol Hradec Králové 90:44 (22:7, 46:24, 70:34)

Hanušová 21, Burgrová a Veselá po 12, Elhotová a Robinsonová po 10, Petrovičová 9, Vyoralová 8, Vaughnová 4, Bartáková a Palauová po 2 – Lichtarovičová 18, Kuthanová 10, Zavázalová 5, Pochobradská 4, Kaňuková 3, Křížová (+ 10 doskoků) a Matušková po 2

Trestné hody: 11/6 – 8/5

Trojky: 4 – 5

Doskoky: 44 – 30

Fauly: 15 – 15

Ztráty: 14 – 17

Ilustrační foto: Luděk Šipla; uskbasket.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace