eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Eurochallenge: Campbell „ukradl“ Trabzonu trofej | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Eurochallenge: Campbell „ukradl“ Trabzonu trofej

📁 Články, Evropské poháry, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔30.4.2015
Eurochallenge: Campbell „ukradl“ Trabzonu trofej

Please enter banners and links.

Basketbalisté francouzského Nanterre se stali vítězi Vyzývacího poháru pro sezonu 2014/2015. V nervydrásajícím finále zdolali Trabzonspor na jeho palubovce nejtěsnějším rozdílem 64-63, navíc po koši o němž se bude ještě hodně mluvit. Klub z Nanterre sice vedl nad domácími po většinu zápasu, ovšem Hardymu se povedlo 13 sekund před koncem otočit na 63-62 a hostům zbýval po oddechovém čase už nejspíš jen jeden útok. V něm sice Campbell jako první minul trojku, ale odražený míč se dostal k jeho spoluhráči Passave-Ducteilovi, jenž mu jej dokázal v akrobatické pozici vrátit a Campbell jej lay – upem dopravil do koše. Podle názoru naší redakce a většiny diváků v hale však Campbell vyslal svou střelu až po ukončení zápasu. Rozhodčí byli však jiného názoru a po dvouminutovém čekání na verdikt po shlédnutí videa ukázali, že koš platí a francouzské oslavy mohly propuknout naplno. Veselí hráčů v bílozeleném ostře kontrastovalo se smutkem tureckého týmu. Ačkoli bylo Nanterre týmem, jehož v Eurochallenge handicapovala nejnižší sestava (průměrná výška pouze 192 cm), dokázali hosté přeskákat Trabzonspor 34-27. Právě tato disciplína nakonec pomohla rozhodnou vysoce vyrovnané klání.

„Nejprve bych chtěl pogratulovat Nanterre. Bylo to skvělé utkání a to i kdybychom vyhráli, nebo i když jsme prohráli. Chtěl bych poblahopřát i celému našemu klubu a fanouškům, myslím, že jsme byli skvělí hostitelé. Bohužel jsme nevyhráli, jedna střela rozhodla duel. Ale prohráli jsme si ten zápas hlavně tím, že jsme si příliš nepůjčovali míč v útoku a mnohdy volili špatné střely. Musíme porážku ale hodit za hlavu a soustředit se na další důležité zápasy v domácí lize,“ řekl po finále kouč Trabzonsporu Nenad Markovič.

„Tohle je šílený scénář. Pro tým, který vyhraje tady v Trabzonu, přímo před jejich skvělými fandy, bez zraněného Mykala Rileyho, to je obrovský úspěch! Je to největší úspěch našeho klubu a jsem na hráče opravdu hrdý. Nejsem schopen nalézt slova, která by to popisovala. Vzpomínky na toto vítězství zůstanou v klubu navždy. Zůstali jsme mentálně silní navzdory tomu, že se domácí dotáhli. Zůstali jsme soustředění na jediný cíl – triumf – a nakonec se nám to povedlo,“ byl dojatý trenér vítězů Pascal Donnadieu.

Trabzonspor – JSF Nanterre 63:64 (17:19, 11:18, 19:16, 16:11)
Nejlepší střelci: Hardy 16, Veličkovič 13, Stipanovič 10 – Campbell 15, Nzeulie 14, Shuler 10

 

O třetí místo:

V duelu o třetí místo se nakonec radoval rumunský klub Energia Rovinari, jenž přetlačil německého soka Frankfurt. Rovinari tak byl odměněn za velmi dobré výkony v průběhu celého ročníku. Svěřenci kouče Constantinidese si v něm například vyšlápli na francouzské Le Mans, jejž porazili ve čtvrtfinále, či účastníka VTB ligy Astanu. V zápase s Frankfurtem zajistil triumf Rumunů střelou za tři bodyse závěrečným klaksonem rozehrávač Giordan Watson. Němci sice po celý zápas skvěle stříleli z pole (61 %), ale zároveň také napáchali hrozivých 20 ztrát, což je v konečném účtování stálo bronz. Nepomohl jim ani double – double (pátý v sezoně) jejich pivota Johannese Voigtmanna.

 

Energia Rovinari – Frankfurt 83:80 (20:13, 16:21, 19:22, 28:24)
Nejlepší střelci: Watson 18, Troupe 16, Darby 16 – Voigtmann 21 (11 doskoků), Cobbs 16, Barthel 13

 

Semifinálové výsledky:

 

JSF Nanterre – Frankfurt 84:79 (27:18, 18:19, 19:24, 20:18)

Nejlepší střelci: Weems 25, Shuler 18, Campbell 15 – Armand 17, Voigtmann 16, Morrison 14

 

Energia Rovinari – Trabzonspor 63:83 (22:17, 9:22, 18:19, 14:25)

Nejlepší střelci: Watson 15, Mack 14, Miloševič 11 – Hardy 26, Marshall 15, Stipanovič 12

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace