eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Prostějov srovnal sérii, rozhodne se v Děčíně | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Prostějov srovnal sérii, rozhodne se v Děčíně

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔1.5.2015
Prostějov srovnal sérii, rozhodne se v Děčíně

Please enter banners and links.

Basketbalisté Prostějova odčinili zaváhání z Děčína a svého semifinálového soupeře vyprovodili z Hané po výsledku 73-58. Ariete porazil svého soupeře zejména díky kolektivnímu výkonu v útoku, lepší střelbě a skvělé obraně, která dělala Severočechům velké problémy. Vyrovnaný duel vydržel téměř sedm minut, po nichž se Orli šňůrou 13-0 odpoutali na vedení 23-9. Bodově se činili zejména Tomanec se Šteffelem. První čtvrtinu zakončil dvoubodovým košem hostující rozehrávač Vyoral. Ve druhém kvartálu si Hanáci udržovali sedmi až třináctibodové vedení. Hosté často stříleli z nepřipravených pozic a proto za celý první poločas zaznamenali pouze 24 bodů oproti 35 prostějovským.

Po přestávce držel hosty ve hře hlavně Houška se Striou, prakticky neviditelní byli James Tucker a Pavel Bosák. Zejména prvního jmenovaného hráče nezastihlo play off v optimální formě. Ve třetí čtvrtině přesto Děčín srazil ztrátu na osm bodů a po Vyoralově koši na začátku poslední části (44-50) byli hosté takřka na dostřel. Tomanec dvěma trojkami za půl minuty ale rázně uťal spekulace o případném postupu Děčína již po tomto duelu a naopak uklidnil Prostějov. Válečníci se sice ještě jednou pod psychologickou hranici deseti bodů rozdílu dostali, ale nebylo jim to nic platné. Zkušený prostějovský celek si vedení pohlídal a nakonec zvítězil 73-58. O finalistovi tak bude muset rozhodnout až pátý duel v Děčíně. Ten je na programu v pondělí 4. května od 18:00.

 

Názory trenérů:

„Blahopřeji domácím k vítězství a zisku druhého bodu. Určitě zasloužené vítězství, protože od začátku do konce jsme nebyli schopni srovnat skóre nebo jít do vedení. Nemyslím, že bysme měli být zklamaní z výkonu ani z výsledku. Bylo to lepší utkání než to předchozí tady. Dneska nám bohužel vyhořela střelba hlavně u hráčů, o které jsme se chtěli opřít, hlavně na perimetru. Nedostali jsme se do rytmu, i když jsme dřeli a bojovali. Chtěli jsme se ve druhém poločase zvednout, ale Tomanec nás dvěma trojkami vrátil zpátky do modu, že to nepůjde. Nejsem naštvaný na hráče, makali, bojovali. Dnes jsme to nevyhráli, musíme se tedy připravit a odpočinout si na zápas číslo 5,“ řekl trenér poražených Pavel Budínský.

„My jsme rádi, že jsme to zvládli hlavně psychicky. Cítíme se líp v domácím prostředí, rychle jsme zapomněli na tu krutou porážku z Děčína. Hráli jsme velmi dobře v obraně, Děčín neskóroval zpod koše, spíš to odstřeloval z dálky a nepadalo jim to. Což nám taky ne, v prvním poločase jsme nedali žádnou trojku. To se spravilo po přestávce, kdy jsme pokračovali v dobré obraně a pomohla nám série trojek ve třetí a čtvrté čtvrtině. Vedení deseti bodů jsme pak v domácím prostředí drželi. Jsem rád, že jsme měli čtyři dvouciferné střelce. Všichni hráli velmi dobře a odvážně. Snad si to odvezeme i do Děčína,“ pochvaloval si výkon svých hráčů lodivod Ariete Zbyněk Choleva.

Výsledek:

Ariete Prostějov – BK Děčín 73:58 (23:11, 12:13, 15:18, 23:16)

Body: Šteffel 15 (7 doskoků), Slezák 14, Tomanec 13 (8 doskoků), Marko 13 (6 doskoků), Mrviš 7, Peterka 5, Švrdlík 4, Kouřil 2 – Stria 13 (7 doskoků), Houška 12 (14 doskoků), Vyoral 11 (5 asistencí), Jelínek 9, Landa 5, Tucker 5, Bosák 3
Fauly: 20:23; Trojky: 5:4; Doskoky: 38:38; Validita: 84:48

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace