eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nymburk dominoval ve třetí čtvrtině a snížil stav série

📁 Články, Domácí soutěže, Topstory, ŽBL 🕔15.4.2015
Nymburk dominoval ve třetí čtvrtině a snížil stav série

Please enter banners and links.

Postup Lvic se odkládá. Ve třetím semifinálovém duelu ŽBL proti Nymburku nezvládl domácí Hradec Králové proměnit mečbol v postup do finále. Po nezvládnutém začátku druhé půle musely hradecké basketbalistky zkousnout porážku a série se tak opět přesouvá do Nymburku.

Dobrý začátek Nymburku

Už začátek utkání napověděl, že Nymburk nedá nic lacino. Díky bodům Rybové a Taylorové si hosté vybudovaly dvouciferné vedení už po sedmi minutách hry. Hradeckým Lvicím se vůbec nedařilo, ztrácely míče a nymburské basketbalistky si stále udržovaly bezpečný bodový odstup. Na konci první půle však hradecké hráčky ještě dokázaly stáhnout manko na pět bodů.

Tragédie ve třetí čtvrtině

Třetí desetiminutovka se změnila v katastrofu. Za šest minut se prosadila pouze Kuthanová z čáry trestného hodu, zatímco Nymburk za stejnou dobu nasbíral 16 bodů. Hostující hráčky navíc dominovaly na doskoku, čímž si vedení jistily. To prakticky rozhodlo zápas. Nymburk vstoupil do poslední části zápasu s náskokem 18 bodů a dvouciferné vedení už nepustil.

Lvice se ještě zmohly na snížení rozdílu na deset bodů, když se po dlouhé době prosadily z dlouhé vzdálenosti, ale víc jim hosté nedovolily. Oběma týmům se z dálky celkově nedařilo, nymburské hráčky trefily jediný z 12 pokusů za tři body, Hradec potřeboval na pět trojek hned 27 pokusů.

Hradec Králové stále vede v sérii 2:1, ale příští utkání sehraje již zítra na palubovce Nymburku.

Výsledek

Sokol Hradec Králové – Basketball Nymburk 57:71 (12:17, 30:35, 39:57)

Křížová 16, Lichtarovičová 14, Kuthanová 11, Zavázalová 8, Rosenbaumová 6, A. Andělová 2 – Bortelová 21, Rolleová 17 a 17 doskoků, Taylorová 10 a 14 doskoků, Mišurová 7, Rybová 6, Peklová a Salačová po 4, Hamplová 2

Trestné hody: 16/14 – 13/8

Trojky: 5 – 1

Doskoky: 21 – 50

Fauly: 13 – 18

Ztráty: 15 – 25

Ilustrační foto: Luboš Lorinc; hradeckelvice.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace