eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Mohutný finiš přinesl Realu výhru nad Barcelonou | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Mohutný finiš přinesl Realu výhru nad Barcelonou

📁 ACB (Španělsko), Články, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔13.4.2015
Mohutný finiš přinesl Realu výhru nad Barcelonou

Please enter banners and links.

Tomáš Satoranský dřel za dva, v závěrečných minutách se však společně se zbytkem Barcelony musel sklonit před uměním hráčů Bílého baletu.

Úvodní koš ostře sledovaného derby dal kapitán Realu Felipe Reyes a nápor domácích, kteří se museli obejít bez zraněného Rudyho Fernandeze, vyústil v šestibodový náskok po první čtvrtině. Hráči Barcy se dopustili několika nepřesností a nebýt Chorvata Tomiče pod košem, mohla být jejich ztráta do přestávky o poznání vyšší. Po změně stran, poučeni z chyb v prvních dvaceti minutách, byli hosté aktivnější a v polovině třetí části šli po trojce Tomáše Satoranského poprvé do vedení. Skóre se pak přelévalo ze strany na stranu až do poloviny závěrečné části, kdy přišel rozhodující úder Realu, jehož ústřední postavou byla ostrostřelec Jaycee Carroll. Američan dal během sedmi minut 19 bodů a proměnil zápas v one man show, o níž se bude ještě dlouho hovořit. Bezmocné máchnutí rukama trenéra Barcy Pascuala po jeho posledním koši v tu chvíli dokonale vystihlo zmar hostů a nepopsatelnou radost zaplněných tribun, které aplaudovaly Američanovi, když půl minuty před koncem zápasu odcházel na lavičku.

Tomáš Satoranský odehrál téměř 21 minut a s 10 body byl po Ante Tomičovi druhým nejlepším střelcem Barcelony. Připsal si na své konto tři trojky, což u něho nebývá příliš zvykem, a zaznamenal i 1 doskok a 2 asistence.

Real však zůstává v tabulce druhý. Vedoucí Malaga totiž zvítězila na palubovce městského rivala Realu Estudiantes a to zásluhou lépe zvládnutých závěrečných minut. Necelé čtyři minuty před koncem sice domácí Fernandez snížil trojkou na rozdíl jediného koše, hosté ale vzápětí kontrovali osmi body a těsný náskok už udrželi.

 

Boje o postup do play off nabírají na obrátkách. Po propadáku v Tenerife zvítězili hráči Baskonie na palubovce Sevilly, především díky výkonu tria Causeur, James a San Emeterio, kteří se postarali o více než poloviny všech bodů Vitorie. V dresu poražených se nedařilo Ondřeji Balvínovi; bývalý hráč USK Praha vyšel bodově naprázdno a během 21 minut na palubovce zaznamenal „jen“ 4 doskoky.

Bodové hody nabídli svým příznivcům hráči ve Valencii, která dala baskickému San Sebastianu nepopulární „stovku“ a prohloubila jeho herní krizi, resp. starosti se záchranou. Všech dvanáct domácích hráčů se zapsalo mezi střelce a 17 trojek – z toho osm v první čtvrtině – s obdivuhodnou úspěšností0 71% je novým klubovým rekordem.

 

Ve hře o postup zůstávají po vydřeném vítězství nad Bilbaem, resp. nováčkem z Andorry, také Compostela a Zaragoza. V Galícii byli diváci svědky nejlepšího výkonu Adama Waczyńského v sezóně. Mladý Polák zaznamenal 27 bodů a šesti proměněnými trestnými hody v závěru podtrhl famózní obrat domácích, kteří necelých pět minut před koncem ještě prohrávali o 11 bodů.

Pavel Pumprla přispěl k důležitě výhře 3 body, 5 doskoky a 1 asistencí.

Výsledky 28 kola ACB ligy:

Real Madrid – FC Barcelona 91:78

Carroll 26, Rodríguez 13 – Tomič 22, Satoranský 10

Estudiantes Madrid – Unicaja Malaga 78:85

Aradori 23, Slokar 11 – Kuzminskas 17, Vázquez 14

Obradoiro Compostela – Dominion Bilbao 77:72

Waczyński 27, Kleber 14 – Bertans 15, Mumbrú 14

Baloncesto Sevilla – Laboral Kutxa Vitoria 83:91

Penney 20, Oriola 11 – Causeur 25, San Emeterio 15

Valencia BC – Gipuzkoa San Sebastian 109:86

Dubljevič a Van Rossom 15, Harangody 14 – Grimau 19, Huertas 12

CAI Zaragoza – MoraBanc Andorra 84:79

Robinson 17, Norel 16 – Gomes 19, Bogdanovič 15

UCAM Murcia – Bruixa D´OR Manresa 83:72

Rojas 15, Antelo, Lima a Wood 12 – Šakič a White 12, Dewar 11

Iberostar Tenerife – Joventut Badalona 89:83

Šekulič 21, Richotti 14 – Vidal 18, Mirallés 16

Montakit Fuenlabrada – Herbalife Gran Canaria 65:76

Panko 19, Cvetkovič 16 – Oliver 16, Newley 14

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace