eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Eurocup pokračuje 2. kolem, šlágr kola uvidí Badalona | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Eurocup pokračuje 2. kolem, šlágr kola uvidí Badalona

📁 Evropské poháry 🕔1.12.2009
Eurocup pokračuje 2. kolem, šlágr kola uvidí Badalona

Please enter banners and links.

Druhá nejlepší klubová soutěž na Starém kontinentu nabírá na obrátkách. Pozornost českého fanouška je samozřejmě zaměřena na Nymburk, který přívítá v pardubické ČEZ Areně lotyšský Ventspils, ovšem magnetem kola bude utkání v Badaloně, kam zavítá silný celek Unicsu Kazaň.

Badalona hostí Kazaň, nastoupí David Jelínek?

Šlágr kola uvidí diváci v hale Palau Olimpic v Badaloně, kam zavítá silný ruský celek z Kazaně, který si v úv odním utkání nového ročníku Eurocupu hladce poradil s tureckým Besiktasem Istanbul, přičemž se jeho hráčům podařil málo vídaný kousek. V utkání nastříleli plných dvacet (!) trojek, čímž vytvořili nový rekord soutěže. Rozehrávač Marko Popović jich zaznamenal hned devět a celkem si na své konto připsal úctyhodných 36 bodů. Spolu s veteránem Štombergasem a pivotmanem Lončarem, resp. Americkým rozehrávačem Lydayem budou patrně znovu hlavními tahouny svého celku. Do utkání však půjdou v roli favorita domácí, kteří před sezónou omladili kádr, ovšem výsledky mají i nadále velmi dobré. Ambiciózní mladý kouč Sito Alonso neustále nabádá své svěřence k agresivitě v obraně a jeho slova jen málokdy nepadnou na úrodnou půdu. Aby ne! V kádru Joventutu je celá řadu nesmírně zdatných atletů, kteří dokáží běhat do úmoru a přitom ještě bavit diváky velmi efektními kousky. V tomto směru dominuje rodák z konžské Kinshasy Christian Eyenga, jehož smečařské umění bere dech. Hlavními tahouny katalánského celku je však třeba hledat jinde. Vedení klubu se v letní přestávce dohodlo na spolupráci s americkým ostrostřelcem Clayem Tuckerem, který se okamžitě stal nejlepším střelcem celého týmu a spolu se Srby Bogdanovičem a Tripkovičem, resp. lotyšským rozehrávačem Valtersem představují hlavní údernou formaci Joventutu. Trenér Alonso ovšem nespoléhá pouze na zkušené internacionály, ale nebojí se dát příležitost též ambiciózním mladíkům. Mezi nimi figuruje i český reprezentant David Jelínek, který se dočkal pohárové premiéry hned v úvodním utkání v Bonnu a 4 body za necelých 13 minut na hřišti přispěl k výhře Badalony 76:71. Zda dostane důvěru i dnes zatím není jisté, proti silnému ruskému celku bude odpovědnost za úspěch ležet na bedrech nejzkušenějších, mladý český reprezentant však v letošní sezóně už několikrát dokázal, že je platným členem sestavy a šanci nastoupit do jakéhokoliv utkání si plně zaslouží.

Kompletní program 2. kola:

Azovmaš Mariupol – Alba Berlín (17:00)
Triumf Moskva – Hemofarm STADA Vršac (17:00)
Dynamo Moskva – Cholet (17:30)
ČEZ Basket Nymburk – BK Ventspils (18:00, živě na programu ČT2)
Besiktas ColaTurca Istanbul – Telekom Bonn (18:00)
BC Šiauliai – KK Zadar (18:15)
Turk Telekom Ankara – Spirou Basket Charleroi (18:15)
Aris BSA 2003 Soluň – Hapoel Jeruzalém (20:00, živě na programu Eurosport 2)
Bizkaia Bilbao – Spartak Petrohrad (20:00)
SLUC Nancy – Panellinios Atény (20:00)
Banca Tercas Teramo – Galatasaray Coffe Crown Istanbul (20:45)
Power Electrics Valencia – Le Mans Sarthe (20:45)
DKV Joventut Badalona – Unics Kazaň (20:45)
Benetton Treviso – Crvena Zvezda Bělehrad (20:45)
Gran Canaria 2014 – PGE Turów Zgorzełec (21:30)

Brose Bamberg – Angelico Biella (20:00, hraje se 2. prosince)

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace