eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

USK proti Bourges, Frisco versus Spartak | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

USK proti Bourges, Frisco versus Spartak

📁 Evropské poháry 🕔1.12.2009
USK proti Bourges, Frisco versus Spartak

Please enter banners and links.

Euroliga žen pokračuje v tomto týdnu již 6.kolem, a to znamená, že je na obrátce. V tomto kole jde tedy o odvety 1.kola. Na oba české zástupce čekají velmi těžcí soupeři. USK se střetne na Folimance s francouzským mistrem Bourges Basket, Žabiny přivítají euroligového šampióna z posledních tří sezón, Spartak moskevská oblast.

Euroliga žen pokračuje v tomto týdnu již 6.kolem, a to znamená, že je na obrátce. V tomto kole jde tedy o odvety 1.kola. Na oba české zástupce čekají velmi těžcí soupeři. USK se střetne na Folimance s francouzským mistrem Bourges Basket, Žabiny přivítají euroligového šampióna z posledních tří sezón, Spartak moskevská oblast.

Zápas na Folimance začíná zítra v 18.00 a oba týmy budou vstupovat do utkání s určitým cílem. USK bude chtít zlomit prokletí, když doposud se jim v Eurolize nepodařilo zvítězit ve dvou duelech po sobě. Vzhledem k tomu, že před týdnem porazil Šoproň, tak má tentokráte další šanci. Věřme, že se to podaří. Bourges bude chtít Pražankám oplatit porážku z úvodního kola, kterou prohrálo 53:60. USK je v tabulce skupiny „C“ druhý, Bourges je třetí s bilancí dvou výher a tří poher a zítra potřebuje nutně vyhrát, ale to samé lze říci o českých šampiónkách. Bourges zatím uspělo pouze v  domácím zápase s Šoproní a v Košicích. V Praze na něj čeká třetí utkání v řadě na venkovním hřišti. Ve 4.kole prohrálo v polském Gorzowe, když vstřelilo pouhých 39 bodů, v posledním kole smolně prohrálo v Madridu s vedoucím Rivasem, až po prodloužení, 72:67. Oba týmy tedy budou chtít vyhrát, a to je tou nejlepší pozvánkou na zítřejší střetnutí. Na koho si budou domácí basketbalistky muset dát pozor?

Nejlepší střelkyní Bourges je Američanka Paterson s průměrem 12, 3 bodu na utkání. Další dvoucifernou hráčkou je domácí hráčka Enden Miyem. Další nebezpečný tandem tvoří řecká pivotmanka Styliano Kaltsidou a francouzská podkošová hráčka Emmeline Ndongue. Pro české diváky bude jistě zajímavý start Ilony Burgrové, 194 cm vysoké hráčky, která průměrně vstřelí tři koše v každém utkání. Ilona patří k hráčkám, kterou trenér Blažek již nominoval do širšího reprezentačního kádru pro MS 2010, a proto ji bude možná  sledovat se zvýšeným zájmem. Hlavní pozornost však bude věnovat svým hráčkám, které chtějí zítra uspět.


(OS: Píšeme na vFotbal.cz: Držitelem Zlatého míče se stal Argentinec Messi)


Ještě větší euroligový šlágr se uskuteční zítra od 18.30 v Brně v hale Rosnička, kde se bude hrát duel dvou vedoucích týmů skupiny D. Vedoucí Frisco hostí doposud neporažený Spartak, kterému však schází dohrát zápas v Szegedu. V prvním utkání Brňanky  prohrály po vyrovnaném průběhu nezaslouženě vysoko 95:71, ještě o přestávce však skóre bylo vyrovnané. Byla to však zatím jediná letošní porážka Žabin, a to ještě s největším favoritem Euroligy. Spartak doposud nezaváhal, i když výhry v Istanbulu a Gdyni nebyly nijak přesvědčivé a Moskvanky se ně musely hodně nadřít. I když se po vraždě Šaptaje Kalmanoviče rozhodla nepokračovat v moskevském angažmá australská megastar Lauren Jackson, kádr Spartaku je tvořen jen špičkovými hráčkami. Mezi nimi vyniká zejména nejlepší euroligová střelkyně Diana Taurasi, která konta soupeřek průměrně zatěžuje 22 body. O nic horší však není ani americká pivotmanka Sylvia Fowles a lotyšská rozehrávačka Jekabsone. Více než deseti body na utkání se prosazuje Američanka Janel McCarville. Za zmínku stojí i dirigentka v podobě francouzské rozehrávačky Lawson- Wade. Z pohledu českých reprezentantek a MS 2010 bude zajímavé sledovat i  ruské reprezentantky Osipovou, Karpuninu, Cherepanovou a Korstinu. V každém případě nečeká Moravanky lehký soupeř a diváci se mohou těšit na špičkový evropský basketbal. Domácí hráčky budou do utkání vstupovat povzbuzeny sobotní výhrou nad USK a určitě se pokusí překvapit, nejen Spartak, ale i samy sebe. Utkání můžete vidět přímo v hale Rosnička nebo na ČT4 Sport, případně stanici Eurosport.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace