eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Reprezentaci začíná příprava na závěr kvalifikace na MS 2019

📁 Archiv, Články, Topstory 🕔14.2.2019
Reprezentaci začíná příprava na závěr kvalifikace na MS 2019

Please enter banners and links.

V pátek odpoledne se ve Sportovním centru Nymburk sejdou čeští reprezentanti před závěrečnými zápasy kvalifikace na MS 2019 v Číně. Příští týden je čekají zápasy s Bosnou a Hercegovinou (v Pardubicích) a ve Francii.

Pardubické utkání 21. února od 18 hodin by mělo být velkou oslavou postupu do Číny o který se zasloužila současná generace reprezentantů. Trenéru Ginzburgovi budou chybět Tomáš Satoranský, Jan Veselý a Ondřej Balvín, což bylo dáno už na začátku letošní sezony. Vrásky na čele trenéra ale dělá zranění rozehrávače Jakuba Šiřiny, který se v semifinále Hyundai Final Four zranil a vynechal finálový zápas i středeční utkání Opavy v Pardubicích. Do Nymburka  pozval 16 hráčů mezi kterými jsou dva mládežničtí reprezentanti U18 Vít Krejčí a Luboš Kovář. Pokud by se dostali do závěrečné nominace byla by to první možnost zahrát si za seniorský reprezentační tým. Trenér Ginzburg  k nominaci dodal: „Samozřejmě, že hlavním cílem zůstává vyhrát. Máme ale luxus v podobě možnosti dát minuty mladším hráčům. Máme jednoho nebo dva mladé hráče, které chceme vyzkoušet a dát jim pocit, že jsou součástí seniorského národního týmu. Očekávám, že v budoucnu by v něm měli hrát velkou roli.“ Do Nymburka byl pozván i zraněný Šiřina a Ginzburg doufá, že by mohl nastoupit. „Teď to vypadá, že by mohl být na zápasy připravený. My ale musíme počítat s oběma variantami a definitivně uvidíme až příští týden,“ dodal trenér.

Širší nominace na zápasy s Bosnou a Hercegovinou a Francií:

rozehrávači: Vít Krejčí (Zaragoza), Viktor Půlpán (BK JIP Pardubice), Jakub Šiřina (BK Opava), Tomáš Vyoral (ČEZ Basketball Nymburk)

křídla: Jaromír Bohačík, Vojtěch Hruban, Pavel Pumprla, Petr Šafarčík (vš. ČEZ Basketball Nymburk), Lukáš Palyza (BK Olomoucko), Black Schilb (Chalons-Reims)

pivoti: Patrik Auda (Pistoia), Ondřej Kohout (BK JIP Pardubice), Luboš Kovář, Šimon Puršl (Dekstone Tuři Svitavy), Martin Kříž, Martin Peterka (oba ČEZ Basketball Nymburk)

Zatímco Lvi už mají postup zajištěn v předstihu, třetího postupujícího ze skupiny určí až vzájemný zápas Rusů s Finy. Blíž k postupu je ruský tým, který dokázal vyhrát ve Finsku o dva body.

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace