eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Chystá se rozlučka Bartoně s Welschem | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Chystá se rozlučka Bartoně s Welschem

📁 Archiv, Články, Topstory 🕔19.2.2019
Chystá se rozlučka Bartoně s Welschem

Please enter banners and links.

Opravdová lahůdka čeká basketbalové fanoušky na závěr probíhající sezony. Na sobotu 22. června se chystá definitivní loučení s hráčskou kariérou Luboše Bartoně a Jiřího Welsche. Hrát se bude v pardubické aréně a exhibiční utkání „Poslední souboj“ týmů Bartoň vs. Welsch by měli ozdobit jejich bývalí spoluhráči a kamarádi, které poznali během působení v NBA a Eurolize.

Jména aktérů budou postupně zveřejňována na webu České basketbalové federace a sociálních sítích podle potvrzení účasti. V kuloárech padají jména Toni Kukoč, Paul Pierce, Steve Nash, s nimiž se Jiří Welsch setkal v zámoří, nebo  Juan Carlos Navarro, Ricky Rubio, Jaka Lakovič, které zná Luboš Bartoň z éry v španělské nejvyšší soutěži, kde v roce 2010 vyhrál s Barcelonou euroligový titul.

„Bylo to docela rychlé. Snažil jsem se to pojmout spíš tak, aby to byli hráči, se kterými jsem hrál a jejichž jméno má zvuk, ale hlavně abych s nimi měl osobní vztah,“ řekl Jiří Welsch. Jeho soupeř Luboš Bartoň pak dodává: „Samozřejmě jsem oslovil spoustu bývalých spoluhráčů  z Barcelony a Joventutu, ale i hráče, kteří už dávno v mém kontaktním listu nebyli.  Myslím, že je to dobrá příležitost dostat se do kontaktu i s bývalými spoluhráči. Seznam je dlouhý, uvidíme, kdo přijede.“

Welsch má s podobnou akcí čerstvou zkušenost, když byl hostem Bostjana Nachtbara na jeho loučení s kariérou. „To mi pomohlo při rozhodování. Navíc jsme se tam nechali trochu inspirovat v pojetí zápasu. Bylo to Bostjan Nachtbar vs. Sani Bečirovič. Rozhodli jsme se zkusit něco podobného tady. Slovinsko je basketbalově přece jen trochu jinde než Česká republika. Myslím ale, že můžeme udělat a uděláme stejně kvalitní akci jako se to povedlo tam,“ vysvětluje Jiří Welsch, který se s aktivním hraním rozloučil loni. Luboš Bartoň o rok dřív.

Vstupenky na „Poslední souboj“ jsou už v prodeji na webu či facebookovém profilu České basketbalové federace za 300 a 200 Kč. Od 1. května až do konání zápasu budou stát 390 a 290 Kč.

 

Foto: ČBF

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace