eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Výhra odměnou divákům, říká Martin Kříž | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Výhra odměnou divákům, říká Martin Kříž

📁 Archiv, Články, Reprezentace, Topstory 🕔20.2.2019
Výhra odměnou divákům, říká Martin Kříž

Please enter banners and links.

Už zítra v 18 hodin začne poslední domácí utkání české basketbalové reprezentace v kvalifikaci pro MS 2019 v Číně. V Pardubicích se Lvi podruhé ve skupině potkají s reprezentací Bosny a Hercegoviny,  kterou na její půdě porazili 80:85. 

Naši reprezentanti už v podstatě mají splněno, postup si vybojovali už v předchozích zápasech a tak závěr kvalifikace mohou odehrát v klidu. Přesto  poslední domácí utkání nehodlají podcenit, ale v zápase chtějí poděkovat domácímu publiku  a to tím nejlepším způsobem –  výhrou. A v Pardubicích se jim daří, vždyť v oslabené sestavě  podlehli pouze Francii, ale předtím zdolali Island, Finsko, Bulharsko a v památném utkání Rusko. A ve všech zápasech jim diváci, kteří do pardubické arény přijeli z celé republiky, vytvářeli opravdové domácí prostředí a hnali je za vítězstvím.

Martin Kříž, mimochodem odchovanec pardubického basketbalu, který nechyběl ani v jednom z dosavadních zápasů kvalifikace říká: „Pro všechny je to obrovská motivace, protože za celou dobu kvalifikace tu byli diváci úžasní. Přišlo jich hodně a povzbuzovali. Dlužíme jim velký dík a nejlepší odměnou by byla zítřejší výhra. Já jsem tu nějaký čas strávil, takže halu znám. To, že se nám jí povedlo proměnit téměř v nedobytnou tvrz a domácí prostředí, bylo i díky fanouškům, kteří nás hnali dopředu. A přišlo jich pokaždé hodně.“

Diváky do  hlediště lákaly výsledky českých Lvů i zápasová produkce. Všichni cítili, že šance dosáhnout na výjimečný úspěch v podobě postupu na MS je hodně blízko. Teď, když mají Češi postup v kapse, mohou si přijít užít oslavu. Česká basketbalová federace zapracovala na tom, aby nikdo z fanoušků neodešel ve čtvrtek z haly s prázdnou. Po zápase navíc bude možné hráčům poděkovat přímo na hrací ploše. Martin Kříž v sarajevském utkání z poslední akce smečí definitivně potvrdil naše vítězství a do statistik si připsal 12 bodů. „Je pravda, že zápas tam se mi povedl. Budu se snažit, abych předvedl zase nějaký dobrý výkon. Nechci se ale upínat na to, že to bylo zrovna tam,“slibuje podkošový hráč, který zítra bude jistě v centru pozornosti soupeře.

Foto: FIBA

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace