eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nymburk se s Pardubicemi natrápil, přesto je ve finále poháru

📁 Články, Domácí soutěže, Ostatní domácí soutěže, Topstory 🕔17.2.2017
Nymburk se s Pardubicemi natrápil, přesto je ve finále poháru

Please enter banners and links.

Basketbalisté Nymburka postoupili do finále Hyundai Final Four Českého poháru. V dramatickém utkání zdolali Pardubice 74:63. Ještě v poslední čtvrtině sahaly Pardubice po senzačním postupu, ale nymburští v závěru výhru uhájili.

Začátek utkání přitom vypadal pro Východočechy špatně. Několik ztrát a mizerný doskok umožnily favoritovi jít do vedení 20:8. Po oddechovém čase Levella Sanderse se Pardubice dostaly zpět do hry a náskok stáhly na sedm bodů. Totožné situace nastaly i ve druhé čtvrtině a opět pomohl timeout. „Byly tam tři nebo čtyři situace, kdy Nymburk měl tři nebo čtyři střely v jednom útoku a nakonec skóroval,“ řekl pivot Beksy Radek Nečas. V dresu Nymburka zářil zejména Bryon Allen, autor 17 bodů v první půli.

Dobrá obrana Nymburka rozhodla

Tradičně horší výkon Pardubic po přestávce se projevil i v dnešním zápase. Nymburk hrál trpělivě a využíval každou chybu Beksy. „Většina z nich pramenila ani ne z tlaku Nymburka, ale z naší zbrklosti. My jsme dvakrát nebo třikrát vyhazovali zpoza koše nebo z postranní čáry a v podstatě jsme jim to hodili do protiútoku,“ doplnil Nečas.

I přes špatnou třetí čtvrtinu dokázali Východočeši zápas zdramatizovat. Svěřenci dvojice Sanders – Bartošek začali šňůrou 6:0 a nymburští trefili své první body až po necelých čtyřech minutách. Jejich náskok se postupně ztenčil na sedm bodů. Víc už favorizované družstvo nedovolilo. V závěrečných pěti minutách se pardubičtí neprosadili a skóre uzavřel Howard Sant-Roos stylovou smečí z protiútoku.

„Myslím, že rozhodující faktory dneska byly útočný doskok Nymburka a naše ztráty,“ zhodnotil Nečas. „My jsme dneska vyhráli díky dobré obraně, zejména ve druhé polovině, když jsme jim povolili asi 25 bodů. To je výborná vizitka celého týmu,“ kontroval kapitán Nymburka Jiří Welsch.

Skvělým výkonem se prezentoval Bryon Allen, který k 21 bodům přidal 11 doskoků. V dresu soupeře byl jediným dvouciferným střelcem Jobi Wall s deseti body.

BK JIP Pardubice – ČEZ Basketball Nymburk 63:74 (16:23, 39:42, 55:67)

Wall 10, Pandula 9, Kohout 8 (7 doskoků), Autrey 8, Burnett 7, Švrdlík 6, Půlpán 5, Nečas 4, Kotas 4, Škranc 2 – Allen 22 (11 doskoků), Sant-Roos 16 (6 doskoků), Welsch 11, Lawrence 7, Benda 6, D. Simpson 6 (6 doskoků), Kříž 4, Hruban 2

Doskoky: 45 – 43

Trojky: 4/20 – 4/19

TH: 19/22 – 12/21

Asistence: 9 – 11

Ztráty: 21 – 15

Fauly: 18 – 23

Autoři textu jsou Daniel Sitek a Martin Černý.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace