eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Bartošek: Allen se těžko brání, rozhodly však naše ztráty

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Ostatní domácí soutěže, Rozhovory, Topstory 🕔17.2.2017
Bartošek: Allen se těžko brání, rozhodly však naše ztráty

Please enter banners and links.

Po úvodním semifinále Hyundai Final4, v němž Pardubice podlehly Nymburku 63-74, jsme vyzpovídali kouče Východočechů Tomáše Bartoška. 

Trenére, dnes jste na Nymburk nestačili, byť to utkání bylo velmi vyrovnané. Vy jste se dostali z deficitu dvanácti bodů v první čtvrtině, pak jste ovšem nechali soupeře znovu utéct. Co dnes rozhodlo?

Těch faktorů tam bylo hodně. Asi za dva nejdůležitější bych označil naše ztráty a z nich pramenící jejich rychlý přechod do útoku a jejich útočný doskok. Nymburk hodně tlačí na hráče s míčem a bohužel jsme se nevyvarovali těch jednoduchých ztrát, z nichž pak oni profitovali a vytvořili si komfortní náskok. Pokud se hrálo pět na pět, bylo to vyrovnané, rozhodly ty zmíněné věci.

Utkání se lámalo ve třetí čtvrtině, v níž jste prohráli 15-26. Je to už poněkolikáté, co vás třetí čtvrtina stojí lepší výsledek, čím to?

Je samozřejmě škoda, že máme taková hluchá místa. Snažíme se na tom pracovat, abychom je neměli. Ty týmy jdou proti nám velmi nabuzené. My máme v poločase třeba menší náskok a soupeři se proti nám v šatně ještě více nabudí. Ale máme natolik zkušený tým, že ty zápasy pak v poslední části ještě většinou dokážeme otočit.

Dnes vám dal 22 bodů Bryon Allen, který je velmi rychlý. Jak na něj příště vyzrát?

On je velmi dobrý, skvěle čte obranu. Pokud je u něj obránce natěsno, využívá svých atletických schopností, ball handlingu. Takže potom buď zakončí sám nájezdem, nebo uvolní spoluhráče. Když mu dáte víc prostoru, tak pro změnu trefí trojku. Je to komplexní hráč, velmi těžko se brání.

Pardubice budou bojovat o bronz, koho byste si více přál za soupeře? Nevyzpytatelný Prostějov, nebo klasického soupeře posledních dvou let Opavu?

My se musíme soustředit sami na sebe. Mírným favoritem je Opava, ale Prostějov se doma bude chtít ukázat, takže těžko takhle před zápasem spekulovat. Bude to u nás, s jakou vůlí po vítězství do toho vstoupíme – ale určitě budeme chtít urvat třetí místo.

 

Foto: FIBA

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace