eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Preview dohrávky 9. kola Kooperativa NBL | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Preview dohrávky 9. kola Kooperativa NBL

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔31.10.2016
Preview dohrávky 9. kola Kooperativa NBL

Please enter banners and links.

V pondělní televizní dohrávce na sebe od 18 hodin narazí dva celky ze spodních pater tabulky – NH Ostrava a MMCITÉ Brno.

Jsou na posledním a předposledním místě se shodnou bilancí 1-7. Jeden z „chudých“ týmů si po dnešním utkání polepší a vzhledem k vyrovnanosti tabulky může poskočit na dohled play off. Favoritem bookmakerů je domácí Nová Huť, která právě z Brna přivábila před deseti dny power forwarda DeShawna Paintera. Tento Američan zatím v dosavadních osmi zápasech NBL zaznamenává v průměru 15 bodů a 8 doskoků na zápas. Proti bývalým spoluhráčům bude mít o motivaci postaráno. Ostravští tak věří, že zacelili mezeru po dlouhodobě zraněném pivotovi Sevliem. Oba týmy hrají v užší sestavě, rotují více méně sedm hráčů, a tak to dnes bude hlavně o vůli bojovat, bránit a doskakovat. Ostravští doufají v kouzlo stařičké haly Tatran, v níž diváci dokáží vytvořit skvělou atmosféru, v níž se už „uvařil“ nejeden soupeř.

Brno si jako náhradu za Paintera vyhlédlo Cedricka Turmana, jenž proti Ústí nad Labem nastřílel 10 bodů a přidal dva doskoky. Zejména v kolonce doskočených míčů však bude chtít brněnský kouč Helbich od Američana více. MMCITÉ se bodově spoléhá předně na zkušeného rozehrávače Sinadinoviče, jenž patří se 17,3 body a 4,1 asistencí na zápas k nejlepším hráčům na své pozici. Dobrou zprávou je návrat Jana Koziny, který by měl v Ostravě vypomoci s rozehrávkou. Brňané vyhlíží comeback svého kapitána Michala Křemena, který by se na palubovkách mohl objevit ve druhé polovině listopadu. Jihomoravany sráží časté ztráty, jsou v této statistice vůbec nejhorším týmem ligy (20,25). Pokud je v Ostravě eliminují, mohou pomýšlet na vítězství.

Názory před utkáním:

Jan Koloničný (pivot NH Ostrava): „Na naši půdu dorazí Brno, které je na tom s výsledky stejně jako my. Bude to bitva o každý míč a věřím, že po zápase budeme šťastnější my. Předvedeme vše, co je v našich silách. Příjďte všichni!”

Tomáš Dokoupil (team manager MMCITÉ Brno): „Do Ostravy jedeme jako poslední tým tabulky, ale vracet se chceme jako předposlední. Očekáváme tuhý souboj, okořeněný přítomností Deshawna Paintera v dresu soupeře, který se na nás bude chtít určitě vytáhnout. My jsme však měli dostatek času kvalitně potrénovat, zvyknout si na sebe s novými hráči zase o trochu víc a věříme, že dnešním utkáním se nám podaří nastartovat úspěšnější šňůru. Víme, že venkovní zápasy nám nevycházejí, je na čase tento trend zlomit!”

Rozhodčí: Vyklický, Vondráček, Baloun

Tip Probasketu: NH Ostrava

 

Foto: Facebook MMCITÉ Brno

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace