eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

LIONS si vyšlápli na Prostějov, Bakič sestřelil Brno | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

LIONS si vyšlápli na Prostějov, Bakič sestřelil Brno

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔13.10.2016
LIONS si vyšlápli na Prostějov, Bakič sestřelil Brno

Please enter banners and links.

Ostatní favorité vítězili, například USK si i bez J-Bohačíka poradil se Svitavami.

Od počátku sezony jsme v redakci Jindřichův Hradec spíše kritizovali za předvedenou hru, jenže nyní musíme začít chválit. Svěřenci Karla Forejta nadělili silnému Prostějovu téměř stovku a po třetí čtvrtině snů (33-11) si po zásluze připsali druhé vítězství v tomto ročníku. LIONS stříleli za dva body s 69 % úspěšností, a tak jim pranic nevadilo, že se trefili jen dvakrát zpoza tříbodového oblouku. Domácí zlomili odpor Orlů na konci druhé a začátku třetí čtvrtiny: Nejprve Šoula s Cantym ještě před poločasem pomohli šňůrou 6-0 k vedení 46-40 a po změně stran pak domácí šňůrou 16-3 zneutralizovali jakékoli naděje hostů na bodový zisk. LIONS hráli velmi slušně v obraně a hlavně – nekupili chyby – za celý zápas zaznamenali pouhých 6 ztracených míčů! Bodovými lídry domácích bylo trio Brooks (21), Šoula (18 bodů, 6 doskoků a 9 přihrávek) a Zuzák (18). Za na hlavu poražené hosty kontroval Lukáš Palyza s 19 body.

„Gratuluji JH k výhře. Patrný rozdíl mezi týmy byl v euforii, kterou jsme soupeři dopřáli plnými doušky. Domácí tým se chytil, ve 3. čtvrtině nás nekompromisně vymazal z palubovky. Byť s malým nástřelem trojek, pod košem díky spolupráci a situacím 1-1 a 2-2 úplně rozebrali obranu. Téměř vše jim padalo a my nenašli zbraň. Gratuluju ještě jednou, snaha tam byla, ale nestačila na ten rozjetý vlak a euforii a pohodu, ve které hráli. Prohráli jsme, příští zápas hrajeme s USK, musíme se na to podívat, začít bránit, nezkoušet hrát profesorsky, ale s velkým nasazením, jinak to nepůjde,“ burcoval kouč poražených Zbyněk Choleva.

„Děkuji za gratulaci. Slova jsou zde zbytečná, Prostějov se neporáží každý den a já jsem za tu výhru strašně rád. Hlavně za to, jakým způsobem jsme se prezentovali. Hráči nechali na hřišti úplně vše, oproti minulým zápasům jsme dokázali být agresivní pod košem, s čímž máme obrovský problém. My propadáme panice, když nám soupeř dává trojky. Prostějov ukázal, jak moc dobrý je střelecký tým, dal 10 trojek. My jsme se však neodchýlili od taktiky, nepovolit jednoduché koše, tam jsme jim to hodně znepříjemnili. Druhá věc, která byla pozitivem, byla hra obou pivotů. Oba zahraniční hráči předvedli to, co od nich chceme. Byli nebezpeční koši a nejenom díky nim se nám zvedli dvojky, které máme 69 %,“ nešetřil chválou trenér Jihočechů Karel Forejt.

Pokračování: 1 2 3 4 5
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace