eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Ve Španělsku začaly první změny v kádrech | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Ve Španělsku začaly první změny v kádrech

📁 ACB (Španělsko), Články, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔13.10.2016
Ve Španělsku začaly první změny v kádrech

Please enter banners and links.

Stačila pouhá tři kola a ve španělské ACB lize už došlo k pohybům v sestavách několika klubů.

Jako první reagovaly madridští Estudiantes, jejichž sestavu posílil dlouhán Victor Arteaga. Odchovanec Realu Madrid strávil uplynulé dvě sezóny v Murcii, kde ovšem poslední rok paběrkoval a výrazněji se prosadil jen proti Andoře, kde odehrál 15 minut a zaznamenal 6 bodů, 5 doskoků a 1 blok. V Madridu jej zřejmě brzy bude následovat nový rozehrávač. O služby veterána Omara Cooka totiž projevil zájem Panathinaikos Atény, který hledá náhradu za zraněného Mika Jamese a smlouva je dle posledních informací na spadnutí.

Murcia pustila Arteagu, aby na jeho místo angažovala jiného dlouhána. Z druholigového San Sebastianu přišel Julen Olaizola, jenž má být v případě potřeby připraven vyztužit obranu pod košem a vnést na hřiště potřebnou energii.

Vážné zranění kolena vyřadilo ze hry do konce sezóny kapitána Obradoira Alberta Corbacha a v Compostele za něj okamžitě začali hledat náhradu. Volba nakonec padla na litevského internacionála Deividase Dulkyse. Zkušený křídelník s výtečnou střelbou z perimetru v minulosti působil v Lietuvosu Rytas, vyzkoušel si italskou ligu a naposledy oblékal dres tureckého Yesilgiresunu, kde s průměrem 10 bodů, 3,2 doskoků a 1,8 asistencí patřil k oporám. Čeští fanoušci si jej mnohou pamatovat z Utkání hvězd mezi výběry české a polské ligy v Pardubicích v roce 2014, kde vystoupil ve smečařské soutěži.

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace