eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Představujeme týmy KNBL: Sluneta Ústí nad Labem | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Představujeme týmy KNBL: Sluneta Ústí nad Labem

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Rozhovory, Topstory 🕔15.9.2016
Představujeme týmy KNBL: Sluneta Ústí nad Labem

Please enter banners and links.

Ústecké Slunetě v loňské sezóně těsně uniklo play-off. Konkrétně skončila na desátém místě tabulky Kooperativa NBL. V letošní sezóně díky posílení týmu bude určitě mířit daleko výše.

Sluneta posílila hned o šestici nových hráčů! Vedle ex-kolínského rozehrávače Glovera je v týmu nový pivot Smith. Na zkoušce je také americké křídlo Denny McDonald. Z Brna přišla dvojice hráčů Michal Šotnar a Filip Šmíd. Prvně zmiňovaný by měl nahradit rozehrávače Michala Čarneckého, který ukončil profesionální kariéru. Z prostějovských Orlů se vrátil na sever Čech David Šteffel. Zkušený centr však start ligy nestihne kvůli operaci zad.

Změna přišla i na postu trenéra. Ústí nad Labem vstoupí do nového ročníku nejvyšší domácí soutěže s novým trenérem Antonínem Pištěckým, který nahradil Martina Stavěla. Bývalý hráč Pand by se měl opírat o zkušenou českou trojici Bosák – Votroubek Pecka. Naopak v týmu skončili všichni čtyři Američtí hráči (Abercrombie, Barham, Anthony, Emerson). Za velmi kontroverzní situace skončil Jan Jiříček. Tomuto odchodu se pravděpodobně budeme věnovat v samostatném rozhovoru s mladým křídelníkem.

V přípravě Sluneta dominuje. Nejprve porazila prvoligový tým z Hradce Králové 81-72 (Pecka 25, Smith 16, Votroubek 15). Poté dokázala vyhrát turnaj o pohár starosty města v Jindřichově Hradci. Na turnaji dokázali Severočeši rozdrtit slovenský Svit 92-72 (Pecka a Smith 15, Glover 14) i domácí tým Jindřichova Hradce 91-74 (Bosák 19, Pecka 16, Smith 14). Na domácí palubovce pro změnu zvítězili nad německým týmem Mitteldeutscher Basketball Club 87-76. Severočechy ještě zítra čeká poslední domácí prověrka proti BV Chemnitz 99, účastníka druhé nejvyšší německé soutěže.

Pokračování: 1 2
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace