eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Představujeme týmy KNBL: LIONS Jindřichův Hradec | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Představujeme týmy KNBL: LIONS Jindřichův Hradec

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Rozhovory, Topstory 🕔14.9.2016
Představujeme týmy KNBL: LIONS Jindřichův Hradec

Please enter banners and links.

Probasket startuje tradiční preview všech týmů Kooperativa NBL.

Loni poslední celek ligového pelotonu. Letos jeho sestava nevypadá o moc lépe a výkony posil v přípravě jsou zatím spíše rozpačité. Podaří se LIONS vyhnout baráži a zabojují o play off?

Při pohledu na kádr LIONS vyvstává více otázek, a tak se pojďme společně podívat, jak se sestava posledního celku minulé sezony proměnila. Z kádru odešli všichni čtyři Američané a také pivot Tomáš Vošlajer, nebo křídelníci Kaša s Hanušem. Poslední dva jmenovaní nesplnili očekávání klubu. Z nymburského béčka klub přivábil talentovaného rozehrávače Theodora Dlugoše, jenž by mohl akcelerovat svou nadějně rozvíjející kariéru. Na pozici křídla přišel Američan Malcolm Brooks, který je velmi dobře fyzicky vybaven a může hrát jak na pozici 2, tak i 3. S dlouhodobou 39% úspěšností za tři body má velký útočný potenciál, ovšem bude muset zabrat také v obraně, neboť právě tam tlačila Jihočechy loni bota především.

Tvrdit muziku pod košem by měl kromě Stanislava Zuzáka také nově příchozí britský pořízek Chris Tawiah. 208 centimetrů vysoký a 115 kilogramů vážící centr má za sebou působení v britských juniorských reprezentacích a přichází z klubu Milton Keynes Lions. Kouč Karel Forejt doufá, že se třiadvacetiletý hráč co nejdříve zapracuje do sestavy pro změnu jindřichohradeckých LIONS. Trenér rovněž spoléhá na Jiřího Šoulu, jenž měl loni slušnou sezonu a letos je zase o rok zkušenější, a tak na jeho výkonech můžu opět stavět. Poslední posilou je návrat zkušeného odchovance a bojovníka Tomáše Šustka, který by svým nasazením měl pomoci strhnout ostatní spoluhráče.

Příprava se LIONS nevyvedla, byť ji odehráli bez zraněného Dlugoše. Jihočeši porazili pouze jediného soupeře a tím byl spřátelený klub z Jihlavy. Porážky s Kolínem (2x), Ústím nad Labem (72-92), nebo Svitem (82-89) nejsou nic, co by si mohli dát svěřenci kouče Forejta za rámeček. Sezona je ovšem dlouhá a stát se v ní může všechno a výsledky z přípravy mohou napovědět, ale nic v zásadě neznamenají. Zatím to však vypadá, že užší (a mladý) jihočeský kádr nebude letos opět bojovat jinak, než o vyhnutí se poslednímu místu. Na druhou stranu, slabších týmů bude letos více (Ostrava, Brno, Ústí), takže s trochou štěstí by mohli LIONS zabojovat i o play off. A to by se fanouškům, i novému sponzorovi, stavební společnosti Mane Holding a.s., určitě líbilo.

TIP Probasketu na umístění: 12. místo

Pokračování: 1 2
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace