eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Představujeme týmy KNBL: MMCITÉ Brno | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Představujeme týmy KNBL: MMCITÉ Brno

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Rozhovory, Topstory 🕔16.9.2016
Představujeme týmy KNBL: MMCITÉ Brno

Please enter banners and links.

Brňané loni konečně neskončili poslední a po letech se vyhnuli baráži. Letos však zajímavě posílili: Podaří se Jihomoravanům vybojovat vysněnou účast v play off?

Nejzásadnější změna se v Brně letos v létě překvapivě neudála na hráčském poli. Borci MMCITÉ se totiž budou od nové sezony prohánět po palubovce haly Kampusu MU v Brně-Bohunicích, kam se klub přestěhoval po dlouhých letech strávených v centru města v hale na Morendě. Pro hráče i diváky to znamená zvýšený komfort a vedení doufá, že to bude jeden z impulsů pro vyšší návštěvnost. Ten hlavní však musí svými výkony dát sami hráči.

Proto se klub po odchodech kapitána Šmída, veterána Prášila a (často zraněného) rozehrávače Šotnara rozhodlo angažovat trojici cizinců. Na pozici prvního rozehrávače přichází velezkušený Edi Sinadinović ze Srbska, jenž má za sebou mj. angažmá v PAOKu Soluň. Jeho kolegou by měl být teprve devatenáctiletý Gruzínec Zurab Kereselidze, člen tamní reprezentace U18, jenž může hrát na pozici 1 i 2. Další dva plejeři jsou z USA – jmenovitě centr Stan Simpson, naposledy působící v Panamě a Deshawn Painter, který operuje ponejvíc na pozici 4 (ale lze jej využít i na pozici 5).

V přípravě se Brnu kromě vítězného turnaje ve Zlíně (kde však hráli soupeři z kategorie jednodušších) příliš nedařilo. Dvakrát tým prohrál s Kolínem, jednou s Nymburkem, nutno však dodat, že ani v jednom zápase nebyl tým kouče Helbicha kompletní. Povzbuzením by mohlo být téměř stobodové domácí vítězství nad BC Vienna (99-84), které se urodilo tuto středu. Je otázkou, jak se zapracují nové posily, nicméně liga bude opět vyrovnaná, takže je možné, že MMCITÉ letos budou moci atakovat pozice pro play off. Zvláště pak, pokud se Jihomoravanům podaří načasovat dobrou formu pro období nadstavbové části. V kategorii A2, tedy v dolní polovině tabulky, kde by se tým měl pohybovat, totiž čekají relativně schůdnější soupeři. 

Pokračování: 1 2 3
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace