eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Hruban: Olympijská kvalifikace udělala pro český basket skvělé PR

📁 Články, Reprezentace, Rozhovory, Topstory 🕔31.7.2016
Hruban: Olympijská kvalifikace udělala pro český basket skvělé PR

Please enter banners and links.

Olympijské hry bude sice sledovat pouze jako divák, ale shooting guard Nymburku Vojtěch Hruban zpětně bere účast Lvů na olympijské kvalifikaci pozitivně. Probasketu se také svěřil, na koho se nejvíce těší a pod jakým koučem z olympiády by si rád zahrál.

Olympijské hry v Rio de Janeiru se kvapem blíží. Budete kromě basketbalového turnaje mužů (potažmo žen) sledovat ještě nějaké další sporty? Komu z českých sportovců v Riu nejvíce fandíte?

Samozřejmě sledovat budu. Olympiáda je jedinečná sportovní akce a hlavně šance trochu víc se seznámit i se sporty, ke kterým se tak často nedostanete. Takže se hodně těším třeba na moderní pětibojaře nebo Jaroslava Kulhavého.

Obligátní otázka – koho tipujete na medailové pozice v basketbalovém turnaji mužů a proč?

Jasný favorit je USA, přestože při té záplavě omluvenek bych je pravděpodobně netipnul na zlatou medaili. Vysoko bude určitě Francie i Srbsko a docela věřím Austrálii, takže abych odpověděl – Francie, USA, Austrálie v tomhle pořadí.

Některé reprezentace hlásí ztráty. Za Srbsko například do Brazílie nepoletí Bjelica, za Chorvaty Tomič, za USA LeBron James, nebo za Španěly Marc Gasol. Který hráč bude svému mužstvu nejvíc chybět?

Přestože to bude pro všechny týmy těžké, Srbsko, USA a i Španělsko mají hráče, kteří jsou jejich chybějící borce schopni nahradit. Z tohoto pohledu bych řekl, že nejvíc bude chybět Tomič, ale to bych řekl i před kvalifikací a prošli i bez něj.

Sám jste vynikající střelec z delší vzdálenosti, prozraďte, koho tipujete na nejlepšího střelce olympijského turnaje?

No na tenhle post je opravdu hodně kandidátů. První jméno, které mě napadlo je Nando De Colo, takže zůstanu u něj (úsměv).

Ještě se vrátíme k olympijské kvalifikaci. Samotná účast na ní byla pro Lvy velkým úspěchem a domácí Srbové přetěžký soupeř. Emoce opadly, jak se za bělehradskou anabází ohlížíte Vy?

Máte pravdu, že jenom si tam zahrát už bylo hodně nad plán, pro mě samotného byl spíš důležitější fakt, že jsme se účastí v kvalifikaci dostali rovnou na další ME. Samotný turnaj se nám na rovinu vůbec nepovedl. Ani jsme se nepřiblížili basketu z loňského léta a myslím, že z celého týmu není nikdo, kdo by mohl říct, že odehrál dobrý turnaj. S tím se samozřejmě nedá počítat, že dokážeme porazit týmy ze světové špičky. Ale už jenom to spojení mužský basketbal a olympijské hry udělalo našemu sportu spoustu dobrého PR.

Otázka na závěr: V Nymburku trénujete pod reprezentačním koučem Ginzburgem. Pod kterou z trenérských veličin, koučujících svá mužstva na OH, byste si (kdyby byla možnost) nejraději zahrál?

No největší trenérskou legendou na turnaji je bezpochyby Mike Krzyzewski, ale protože Duke hned tak neopustí a já už pravděpodobně neomládnu, tak mi to asi nevyjde (smích).

Foto: basket.idnes.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace