eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Speciál Rio: Sportovní fanatik Feštr fandí Štěpánkovi a trojici rozehrávačů

📁 Články, Reprezentace, Rozhovory, Topstory 🕔31.7.2016
Speciál Rio: Sportovní fanatik Feštr fandí Štěpánkovi a trojici rozehrávačů

Please enter banners and links.

Náš olympijský speciál plný názorů hráčů, trenérů a expertů zahajujeme u nejmladšího respondenta našich dotazů. Není jím nikdo jiný, než dvaadvacetiletý rozehrávač USK Praha Lukáš Feštr. Ten se mimo jiné pochlubil i obdivem ke třem světovým rozehrávačům. Jestli vás zajímá kterým, čtěte dále.

Olympijské hry v Rio de Janeiru se kvapem blíží. Budete kromě basketbalového turnaje mužů (potažmo žen) sledovat ještě nějaké další sporty? Komu z českých sportovců v Riu nejvíce fandíte?

Určitě budu sledovat i ostatní sporty. Já jsem celkově sportovní fanatik, nejen basketbalový. Vždycky, když bude čas, tak se budu snažit sledovat hlavně české sportovce, ale tím, že se hodně programu bude odehrávat v noci, tak nevím, jak to bude časově vycházet. Přeji to samozřejmě všem, ale speciálně Radkovi Štěpánkovi. Ten by si to opravdu zasloužil.

Obligátní otázka – koho tipujete na medailové pozice v basketbalovém turnaji mužů a proč?

Já tipuju 1. USA, 2. Francie, 3. Srbsko, ale bude to vyrovnané. Šanci na medaili mají určitě i Španělsko, Litva, Argentina a Brazílie.

Některé reprezentace hlásí ztráty. Za Srbsko například do Brazílie nepoletí Bjelica, za Chorvaty Tomič, za USA LeBron James, nebo za Španěly Marc Gasol. Který hráč bude svému mužstvu nejvíc chybět?

Řeknu Marc Gasol. Myslím si, že jeho absence bude stát Španělsko možná i medaili.

Může někdo zastavit tým USA, jenž je obrovský favorit na zlato?

Nechci nijak podceňovat ostatní týmy, ale USA se podle mě můžou porazit jen sami. Největší soupeři ale budou Francie a Srbsko. Francouzi jsou spolu dlouho a mají skvělý mix zkoušeností a mládí. A Srbové jsou schopni se na ně výborně takticky připravit.

Ještě se vrátíme k olympijské kvalifikaci. Co chybělo podle Vás k tomu, aby Češi zdolali Srby (a ve finále pak třeba Portoriko) a stali se největším překvapením těchto olympijských kvalifikací – jakožto postupující na OH?

Já si myslím, že naši neměli až takovou formu, se kterou hráli na loňském Mistrovství Evropy. Asi to bylo dané tím, že se sešli kompletní až těsně před kvalifikací. Ale i tak byla účast na kvalifikaci obrovským úspěchem.

A závěrečná otázka. Jakého rozehrávače budete na olympiádě nejvíce sledovat a jaké jeho herní dovednosti nejvíce obdivujete?

Řeknu tři jména: Tony Parker, Sergio Rodriguez a Patty Mills. U Parkera a Rodrigueze je to schopnost skvěle řídit tým a číst obranu soupeře a Patty Mills je hráč, který nic nevypustí, má skvělou střelbu a je mu jedno jestli je 1.minuta nebo 40., on je pořád stejná tryskomyš.

 

Foto: sport.idnes.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace