eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Famózní Belinelli sestřelil Španěly. Turci i Řekové rozhodli do poločasu

📁 Články, Domácí soutěže, Topstory 🕔8.9.2015
Famózní Belinelli sestřelil Španěly. Turci i Řekové rozhodli do poločasu

Please enter banners and links.

AKTUALIZOVÁNO. Hrdinou dnešního dne je bezpochyby Marco Belinelli. Italský ostrostřelec kvůli zranění málem nenastoupil v dnešním utkání proti Španělsku, ale místo toho se rozstřílel k obdivuhodnému výkonu. Belinelli trefil sedm trojek z devíti pokusů a společně se skvěle hrajícím Danilem Gallinarim přispěl k nečekanému vítězství nad Španělskem.

Jasný průběh prvních poločasů měly duely Řeků s Gruzínci a Turků s Němci. Oba favorizované celky si během prvních dvaceti minut vybudovaly značný náskok, který držely až do konce. Turci sice zvítězili jen o pět bodů, ale závěrečný nápor si Němci vytvořili pozdě.

V Záhřebu bylo za 20 minut hotovo

Řekové vedli už po první půli 50:22 a schylovalo se k debaklu. Tým z jihu Balkánu nasázel ve druhé čtvrtině hned šest trojek a kvalitní obranou znemožnil soupeři dostat se zpět do utkání.

Gruzínci se po přestávce zlepšili, postupně stáhli manko až na devět bodů, ale na celkový zvrat bylo příliš pozdě. Řekové využívali zejména vytaženou obranu a výbornou práci při akcích pick´n´roll. Výhrou si zajistili první místo ve skupině a jistotu postupu do další fáze. Povedený výkon předvedl rozehrávač Memphisu Grizzlies Nick Calathes, autor 19 bodů a 8 asistencí. Dojem z duelu však kazily ztráty, oba celky se dopustily dohromady 31 ztrát.

Stíhací jízda Němců začala pozdě

Fanoušci v Berlíně museli být hodně zklamaní s vývojem utkání svého národního týmu proti Turecku. Němci nasbírali za prvních pět minut pouhé čtyři body a zkušeného soupeře v útoku táhlo trio Muhammed, Erden a Ilyasova. První čtvrtina skončila poměrem 11:31 a ani ve druhé čtvrtině se Němci nedokázali prosazovat na útočné polovině.

Druhý poločas byl ze strany domácích mnohem lepší, ale Turci si vítězství pohlídali. Většinu utkání odehrála pětice Güler, Osman, Ilyasova, Erden a Muhammed. Všichni zmínění nastříleli dvouciferný počet bodů. Němci nemají ve skupině dobrou pozici, ale další utkání proti oslabené Itálii hodně napoví.

Bravo Belinelli!

Divácky velmi atraktivní zápas sehráli Španělé s Italy. Italskému týmu chyběl zraněný kapitán Luigi Datome, i proto byl favorit z Pyrenejského poloostrova během první půle lepší. Zejména pivot Gasol dominoval pod oběma koši. Po poločase se ale karty obrátily.

K vynikajícímu výkonu se nadchla dvojice opor, Marco Belinelli a Danilo Gallinari. Oba zástupci NBA byli k nezastavení, Belinelli trefoval jednu těžkou trojku za druhou a jen během třetí čtvrtiny nasbíral 17 bodů. Výrazně pomohl svému týmu k zisku dvouciferného vedení.

Těsně před koncem se Italové dostali do problémů s fauly, centři Bargnani i Cusin museli střídat po pěti osobních chybách. Rozjeté Azzuri však podržel zmíněný Gallinari s mladíkem Gentilem. Španělům se nedařilo v obraně, jejich skvadra nakonec obdržela 105 bodů.

Nejen za obrovskou italskou podporou v hledišti se vytratil výborný výkon Paua Gasola. Ten si v neúspěšném klání připsal 34 bodů, 10 doskoků a 5 asistencí.

Chorvaté se zvedli v druhé půli

Chorvatsko nemělo proti Makedonii lehký úkol. Ambiciózní soupeř byl v první půli velmi nepříjemný, do druhého poločasu vstupoval s mírným náskokem. V něm už ale úřadovali domácí basketbalisté. Kromě tradičního tahouna Chorvatů Krunoslava Simona se rozehráli i Dario Šarič a Bojan Bogdanovič.

Chorvaté přehrávali Makedonii ve všech ohledech, nakonec slavili vítězství o 18 bodů. Jediným dvouciferným střelcem Makedonců byl pivot Predrag Samardziski s 10 body.

Gruzie – Řecko 68:79 (Šengelia 20, Markoišvili 11 – Calathes 19, Koufos a Antetokounmpo po 12)

Německo – Turecko 75:80 (Schröder 24, Nowitzki 15 – Osman 17, Erden 16)

Španělsko – Itálie 98:105 (Gasol 34 a 10 doskoků, Mirotič 13 – Gallinari 29, Belinelli 27)

Chorvatsko – Makedonie 73:55 (Šarič 15, Bojan Bogdanovič 13 – Samardziski 10)

Zdroj foto: FIBA; eurobasket2015.org

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace