eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Řecko a Srbsko stále bez porážky, Finové roznesli Bosnu

📁 Články, Reprezentace, Topstory 🕔9.9.2015
Řecko a Srbsko stále bez porážky, Finové roznesli Bosnu

Please enter banners and links.

I po čtyřech utkáních letošního Eurobasketu jsou dva týmy stále neporaženy. Srbové i Řekové opět zvítězili dvouciferným rozdílem a potvrzují skvělou formu před blížícím se osmifinále. Oba týmy dovedli k vítězství klíčoví rozehrávači. Miloš Teodošič zaznamenal proti Turkům double-double za 17 bodů a 13 asistencí, Vassilis Spanoulis pomohl Řekům k vítězství nad Slovinci 19 body.

Velký debakl museli snést hráči Bosny. Finové jim nastříleli 12 trojek a zvítězili v poměru 88:59.

Teodošičův double-double pomohl Srbům k udržení neporazitelnosti

Skupina B, která se dá označit i jako „skupina smrti“, je stále zamotaná. Jeden tým ale vyčnívá. Srbové zvládli také svůj čtvrtý duel na šampionátu. Úřadující vicemistři světa si poradili s Tureckem a pevným krokem míří do osmifinále.

O svém vítězství rozhodli Srbové prakticky již během první čtvrtiny. Svěřencům kouče Djordjeviče se dařilo střelecky, jen v prvních šesti minutách trefili čtyři trojky. Aktivní byli zejména forvardi Kalinič a Bjelica. Po zbytek zápasu Srbové drželi klidné vedení. Turci inkasovali už v poločase 53 bodů a špatnou obranu moc nevylepšili ani v druhé půli. Největší problémy jim dělali zkušení Miloš Teodošič a Miroslav Raduljica.

Finové rozstříleli Bosnu

Bosenští reprezentanti nebudou na dnešní utkání vzpomínat rádi. Duel proti Finům jim hrubě nevyšel a výrazně si tak zkomplikovali postup do další fáze turnaje. Finové vedli už v první poločase dvouciferným rozdílem, ale největší smršť si nechali do druhé půle.

Seveřané využívali každou chybu soupeřů. Bosňané se dopustili 21 ztrát a navíc si nevěděli rady s elitními finskými střelci. Balkánce dorazil tříminutový úsek hry během třetí čtvrtiny, ve kterém nevstřelili jediný bod. Jejich váhavý výkon ztrestali Finové na konci třetí části. Wilson a Nuutinen poslali svůj tým do třicetibodového vedení a zápas se v poslední kvartě už jen dohrával. Finové proměnili 12 trojek z 28 pokusů.

Řekové závěr zvládli

Dalším suverénem letošního turnaje jsou Řekové. Proti nepříjemným Slovincům si během prvních dvaceti minut trpělivě budovali náskok, který narostl až na 17 bodů. Po přestávce se Slovinci zlepšili, šňůrou devíti bodů v řadě ještě chtěli vykřesat naději. Na začátku závěrečné čtvrtiny se to Slovincům povedlo a dostali se na rozdíl jediného koše. To však byla poslední šance svěřenců Jurije Zdovce.

O úspěch se favorit z jihu Evropy připravit nenechal. Řekové opět využívali skvěle sehraných akcí pick´n´roll a střelecky je podržely tradiční opory. Vassilis Spanoulis nasázel 19 bodů, Georgios Printezis přidal dalších 16. V dresu Slovinců se prosazovala pouze dvojice Jaka Blažič a Zoran Dragič, která dohromady zaznamenala 49 bodů.

Turecko – Srbsko 72:91 (Muhammed 16, Erden 14 – Raduljica 20, Teodošič 17 a 13 asistencí)

Bosna a Hercegovina – Finsko 59:88 (Albijanič 14, Kikanovič 13 – Wilson 16, Koponen 14)

Řecko – Slovinsko 83:72 (Spanoulis 19, Printezis 16 – Blažič 27, Dragič 22)

Zdroj foto: FIBA; Eurobasket2015.org

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace