eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Eurobasket 2015 – Italové v duelu se Srbskem tvrdě narazili

📁 Články, Reprezentace, Topstory 🕔10.9.2015
Eurobasket 2015 – Italové v duelu se Srbskem tvrdě narazili

Please enter banners and links.

Jeden z favoritů ME uštědřil celku z Apeninského poloostrova řádnou lekci z produktivity a z jeho obrany udělal cedník.

Zatímco svěřenci kouče Pianigianiho, jimž výrazně scházel odpočívající Bellinelli, spoléhali na individuální akce jednotlivců v čele s Bargnanim a Gallinarim, soupeř v čele se skvěle hrajícím Teodosičem pestrou kombinací dokonale rozebíral jejich obranu. Rozehrávač CSKA navíc znovu skvěle střílel. Do konce první půle zaznamenal 19 bodů, ve třetí čtvrtině přidal dalších 7 a hlavně jeho zásluhou vedli Srbové před nástupem do závěrečné části pohodlným dvouciferným rozdílem. To už kouč Djordjevič stáhl ze hry většinu tradičních opor, náhradníci však nabídnutou šancí nepohrdli a Italové nakonec vyfasovali nepopulární stovku.

Miloš Teodosič zaznamenal během 27 minut na palubovce 26 bodů a 8 asistencí, Bjelica přidal 19 bodů, 8 doskoků a 4 asistence.

Belgie se po včerejší těsné porážce s českým výběrem proti Ukrajině dlouho hledala. Problémy jí dělal hlavně obrovitý Fesenko, který neměl pod košem konkurenci. Belgičané však včas zareagovali. Dvoucifernou ztrátu na konci první půle prakticky zlikvidovali a ve třetí čtvrtině šňůrou 11:0 zápas otočili ve svůj prospěch. Zkraje závěrečné části pak dali tři trojky v řadě a ztrátu 14 bodů se již Ukrajincům zlikvidovat nepodařilo.

V dresu vítězů nastřílela pětice hráčů dvouciferný počet bodů, v dresu Ukrajiny zaznamenal 20 bodů a 11 doskoků Fesenko.

Souboj o třetí místo ve skupině A ovládl tým Polska. Klíčem k úspěchu nad celkem Finska, jemuž chyběl rozehrávač Wilson, byla dobrá hra pod oběma koši a osobnost křídelníka Waczyńského v důležitých momentech. Na polovině soupeře posbírali řadu odražených míčů a dokázali následně skórovat nebo si vykoledovat faul. Z trestných hodů nakonec vytěžili o 14 bodů více než jejich protivník. Vyrovnaný průběh zápasu zlomili v závěrečné čtvrtině, kdy celku Suomi povolili pouhých 6 bodů za osm minut hry a jejich náskok se postupně vyšplhal až na 16 bodů.

Minisouboj rozehrávačů Koponena se Slaughterem vyhrál o bod Fin, Američan v polských službách však mohl být po zápase o poznání spokojenější.

Makedonie prohrála i dnešní zápas ve skupině a šampionát opouští s nulou v kolonce výher. Proti Slovinsku její hráči znovu zaspali úvod utkání, neubránili obra Omiče a po deseti minutách už je tížila dvouciferná ztráta. V dalším průběhu se notně zlepšili, rozehrál se veterán Ilievski, ve třetí čtvrtině ale protrhl střeleckou smůlu rozehrávač Prepelič, Slovinci získali dvouciferný náskok zpět a zápas nakonec bez potíží dovedli do zdárného konce.

Alen Omič zaznamenal double double za 14 bodů a 11 doskoků, veterán Vlado Ilievski se rozloučil (?) s mezinárodní scénou 15 body.

Itálie – Srbsko 82:101

Gentile 19, Bargnani 17, Gallinari 14 – Teodosič 26, Bjelica 19, Raduljica 14

Belgie – Ukrajina 79:71

Gillet 15, Van Rossom 14, De Zeeuw a Serron 11 – Fesenko 20, Lipovyj 10, Randle a Zajcev 9

Finsko – Polsko 65:78

Huff 17, Koponen 14, Nuutinen 11 – Waczyński 17, Slaughter 13, Gortat 10

Slovinsko – Makedonie 62:51

Dragič 20, Omič 14, Prepelič 7 – Ilievski 15, Samardžiski 10, D. Stojanovski 8

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace