eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Přestupové novinky z Kooperativa NBL (2. část) | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Přestupové novinky z Kooperativa NBL (2. část)

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔12.7.2015
Přestupové novinky z Kooperativa NBL (2. část)

Please enter banners and links.

Přinášíme vám novinky i z dalších klubů. Nejvíce činní byli zatím manažeři v Jindřichově Hradci. Posuďte sami.

Sluneta Ústí nad Labem

V týmu Slunety uvidíme následující tři roky velkého srdcaře a podkošového bijce Ladislava Pecku, který s klubem bez dlouhého otálení prodloužil smlouvu. O tom, zda se po ligových palubovkách budou prohánět i další sezonu hvězdy jako Vette, či Laroche, rozhodnou další dny a týdny.

NH Ostrava

Klub z třetího největšího města ČR skončil loni na sedmém místě, když jeho zraněními zdecimovaná sestava nestačila v prvním kole play off na pozdějšího finalistu z Děčína. Ve třetím čtvrtfinále přivezl trenér Medvecký na sever Čech pouze osmičlennou ekipu, v níž bylo pouze šest borců z klasického kádru a vlastně žádný čistokrevný pivot. Výsledkem byl poločasový kolaps 19-49 a celková porážka 56-87. Nová Huť zatím před letošní sezonou přišla o dva hráče: Křídelník Filip Zbránek zamířil do konkurenční Opavy poté, co mu vedení nenabídlo novou smlouvu a nové angažmá si hledá i SF Luděk Jurečka. Návratem ztraceného syna lze nazvat příbeh power forwarda Petra Bohačíka. Hladnovský odchovanec ukončil své šestileté působení v Pardubicích a nyní vypomůže svému domácímu mužstvu.

BK Lions Jindřichův Hradec

Jihočeši budou i letos sázet na cizineckou legii, neboť Američané je v uplynulé sezoně dovedli k historickému play off, v němž v domácím duelu dokázali potrápit suveréna z Nymburka. Loňské hvězdy (Autrey, Robinson) se před odchodem za lukrativnějším angažmá klubu udržet nepovedlo, přichází však nejspíš velmi adekvátní náhrady. Na pozici SG / SF Lions podepsali smlouvu s Američanem Joshem Noffletem, který loni hrál ve Finsku za tým Porvoon Tarmo. Tam absolvent Lee Univerzity zaznamenával v průměru 23,3 bodů, 7,8 doskoků, 3,7 asistencí a 1,2 získaného míče na zápas. Uvidíme, jak se mu bude dařit v Jindřichově Hradci, který se po léta prezentuje ofenzivní, mnohdy až streetbalovou hrou. Pro Noffleta to bude čtvrtá sezona v Evropě a není bez zajímavosti, že ve Finsku hrál v jednom týmu s jedním z nejlepších pivotů loňské NBL, svitavským Turem Corym Abercrombiem, s nímž na téma kvalita a podmínky české ligy určitě diskutoval.

Ale pojďme k další posile Lions, jíž je 184 centimetrů vysoký hráč, jenž ve tváři trochu připomíná Rajona Ronda a sice další Američan, Stephon Lamar. Ten loni působil v Kanadě a v průměru na zápas nasbíral 19,6 bodů, 3,6 doskoků, 5,7 přihrávek a 1,4 zisků. Posledním příchozím je zatím ex-pardubický Jiří Šoula, kterého fandové basketbalu z působéní v NBL už znají. Co se týká českých hráčů, tak Jindřichův Hradec oslabil o jednoho „dlouhého“. Čilý obchod posledních let mezi Lions a kolínskými Medvědy potvrzuje transfer Karla Aušprunka. Talentovaný pivot posílí loni desátý celek ligy.

Qanto Tuři Svitavy

Svitavy zatím hlásí jedinou ztrátu, avšak o to bolestnější. Cory Abercrombie odchází do Interu Bratislava, jehož vedení mu zkrátka nabídlo lepší podmínky, než měl na východě Čech. O posile na uvolněný post prvního centra se jedná.

BC Geosan Kolín

Mužstvo Predraga Benáčka loni předvádělo značně nevyrovnané výkony, ale v nadcházející sezoně budou chtít Středočeši vylepšit statistiku zejména venku a postoupit do play off. Pomoci jim k tomu má jednak příchod Karla Aušprunka, ale také setrvání rozehrávače Štefana Ličartovského, jenž byl loni prakticky ztělesněním kolínských výsledků. Dalo by se říct – dařilo se Ličartovskému, dařilo se i Kolínu. Problémem může být možný odchod klíčového rozehrávače Darryla Bryanta, o němž se stále neví, zda v Kolíně setrvá.

MMCITÉ Brno

Zatím jedinou změnu registrovali fanoušci basketu na jihu Moravy. Poslední tým předchozího ročníku KNBL – MMCITÉ Brno opustil jejich klíčový rozehrávač Ondřej Šiška, který neodolal vábení bývalého reprezentačního kouče Budínského a posílí BK Děčín. Šiška v létě objížděl streetballovou Chance 3×3 Tour spolu s dalšími Brňany a jejich tým si nevedl vůbec špatně. Jak se mu bude dařit ve stříbrném kádru Válečníků?

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace