eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

KNBL: Sovy odtajnily nové tváře, dál posiluje i Nymburk

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔24.7.2015
KNBL: Sovy odtajnily nové tváře, dál posiluje i Nymburk

Please enter banners and links.

Horké léto 2015 pokračuje v plném proudu a podobné to je i na přestupové burze v naší nejvyšší basketbalové soutěži mužů – Kooperativa NBL. Rozhodně tedy nelze říct, že se nic neděje. Zejména v Nymburce dělají všechno proto, aby soupeřům (a to hlavně těm zahraničním) českého dvanáctinásobného mistra bylo v konfrontaci na palubovkách pořádně horko. Probasket má pro vás nejžhavější novinky, které se udály v českém basketbale za posledních 10 dní!

Tři posily pro USK

Nejprve se ale podíváme na pražskou Folimanku, kde si hlavní kouč Mirsad Alilovič vybral posily, jež mají zacelit díry po odchodech Krušiče s Nikoličem. Jako první na ráně je bývalý Orel Jaromír Bohačík, jenž se ale k podstatně menším (a nočním) opeřencům stěhuje z belgického Leuvenu. V klubu, který sponzoruje světoznámé pivo Stella Artois, odehrál Bohačík v minulé sezoně 20 zápasů a jeho bodové průměry dosahovaly čísla 6,2. K nim přidal plejer působící na pozici 2, nebo 3 ještě 2,4 doskoků a 1 asistenci. Na místo činu se často vrací nejen vrahové, ale i bosenský univerzál Admir Alič. Velezkušený power forward se pod Nuselský most vrací po osmi letech. Mezitím jsme jej byli zvyklí vídat v Děčíně, Ostravě, či naposledy v Ústí nad Labem. V dresu Pand loni Alič zaznamenával v průměru 9,2 bodů, 3,5 doskoků a 1,8 asistence na zápas. Za Krušiče na post pivota USK angažoval dalšího Bosňana Igora Josipoviče. Tento 205 centimetrů vysoký centr působil v posledních dvou letech v týmu OKK Spars Sarajevo a klubu pomáhal 12,5 body a 5,5 doskoky na zápas.

V Nymburce opět VTB a nově i Randle

Nyní se přesuneme jen o pět desítek kilometrů severovýchodněji, a sice do Nymburka. Suverén posledního desetiletí si podobně jako loni a předloni zahraje prestižní VTB ligu. A v Polabí doufají, že v nadcházející sezoně konečně okusí pocit, jak chutná tamní play off. Dopomoci k němu by měl i americký mistr světa U17 Chasson Randle. Dvaadvacetiletý rozehrávač přichází z týmu NCAA Stanford University, kde ve své poslední sezoně doručoval 19,6 bodu, 3,3 doskoku, 3 asistence a 1,4 zisku. Logicky se jedná o Randleho první rok v Evropě a rovněž první rok pod profi smlouvou.

„Je vždy trochu risk vzít nováčka rovnou z univerzity, ale každý musí někdy začít. A my chceme v týmu mladé hráče. Na škole prokazoval, že je to velmi kvalitní střelec, schopný hrát kromě rozehrávače i na křídle. Budeme ho tedy využívat na obou pozicích. Zároveň o něm víme, že byl velmi dobrý student. Ostatně je to absolvent Stanfordu,“ řekl k novému svěřenci kouč Nymburku Ronen Ginzburg.

Hunt střídá Bryanta

Regionální rival a desátý celek loňské KNBL z Kolína hlásí rovněž příchod amerického guarda. Tím není nikdo jiný, než Jimmie Hunt, hájící loni barvy Levski Sofia v Adriatické lize. Tam Bulhaři propadli (2-24), přesto se Hunt neztratil s průměry 10 bodů a 3 přihrávky na utkání. Hunt nahradí v Benáčkově souboru krajana Darryla Bryanta. V Kolíně naopak prodloužil smlouvu křídelník Pavel Harčár a to hned o tři roky.

Jurečka do Opavy, ostatní si dávají na čas

Po třech letech v Ostravě opouští Novou Huť jedenatřicetiletý křídelník Luděk Jurečka. Vedení klubu se s ním nedohodlo na pokračování smlouvy a novojičínský rodák podepsal jednoroční kontrakt v Opavě. V Ostravě zatím není jisté setrvání ani jednoho z cizinců (Rohde, Muirhead, Dougherty, Beaumont) a ani lídra týmu, rozehrávače Adama Číže. O změnách v kádru Ostravy, či případných podpisech stávajících hráčů vás samozřejmě budeme informovat.

Čtvrtá francouzská liga lepší NBL

Poslední tým NBL, Brno, opouští po rozehrávači Šiškovi další opora. Tentokrát se jedná o PF Jakuba Krakoviče, který zatoužil po zahraničí, a tak se stěhuje do francouzského Calais, které ovšem hraje až čtvrtou tamní ligu. Brno tak přišlo o 14,5 bodů a 5,5 doskoků na zápas.

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace