eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

21:0, aneb o bronzu rozhodlo pět minut | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

21:0, aneb o bronzu rozhodlo pět minut

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔20.5.2015
21:0, aneb o bronzu rozhodlo pět minut

Please enter banners and links.

Rozhodující duel o třetí místo se odehrál v úterý v Prostějově, který nechtěl dopustit podobný kiks, jaký Orli předvedli minulý pátek v Opavě. Klání před velmi slušně zaplněnou halou, kam přijelo i na 80 fandů ze Slezska, ale domácí rozhodli hned v prvních pěti minutách. V nich zavřeli cestu ke koši a Opavané byli schopni poprvé skórovat dokonce až Klečkou po šesti a půl minutách. Zato domácí si v útoku počínali s lehkostí baletky a hostující koš zaměstnával hlavně Mrviš (9 bodů) se Slezákem (7 bodů). První periodu vyhráli Orli 27-7 a Opavě nefungovalo vůbec nic. Podobný obraz přinesla i druhá čtvrtina, v níž tým Ariete i nadále demoloval „modrožluté“. Výsledkem byl málo vídaný poločasový stav 43-14.

Po přestávce si hosté řekli, že již není co ztratit a ukázali, že basket hrát umí. příležitost dostali mladíci (Kvapil, Lyčka), kteří pomohli udržet skóre druhé půle na solidních 46:46. Rozestřílel se i Jakub Šiřina, jenž nakonec zaznamenal tři trojky. Domácí hráli stále v obrovském laufu a některé akce určitě diváci uvidí v Basketparádě. Namátkou zmíníme dva alley – oopy na Kamila Švrdlíka, či cirkusové zakončení Pavla Slezáka. Prostějov zvítězil 89-60 a po utkání převzal z rukou Zdeňka Ringsmutha pohár a bronzové medaile.

 

Ohlasy trenérů:

„Těžko se mi to hodnotí, rozhodlo prvních pět minut, kdy jsme byli svázání a nebyli jsme schopni trefit zařízení. Co jsme si řekli, tak nic nefungovalo. Soupeř na nás vlítl a celý první poločas byl lepší. Kluci měli snahu, ale bylo to křečovité a nebyl nikdo, kdo by zvedl ten prapor a vlil trošku naděje. V poločase jsme měli validitu minus pět a to jsem myslím ještě nikdy nezažil a je to určitě rarita. Druhá půlka sice skončila plichtou, ale Prostějov si to zkušeně pohlídal. I když to dnes bolí, tak celkově sezonu hodnotím pozitivně,“ byl zklamaný lodivod Opavy Petr Czudek.

„Zápas rozhodl náš skvělý začátek, v obraně jsme byli velmi pozorní a důslední, také agresivní a to samé se nám podařilo v útoku. Je fantastická věc udržet soupeře za první půlku na 14 bodech. Pak byla otázka udržet stejnou koncentraci do druhé půlky. Dominovali jsme na doskoku, vše se sešlo, dařila se obrana i střelba, to dokumentovala i ta dlouhá trojka Radka Nečase z půlky hřiště. Sezona se povedla: vyhráli jsme Český pohár, přestože nebylo finále, tak si bronzu vážíme a jako jediní jsme dokázali porazit Nymburk,“ měl radost kouč vítězů Zbyněk Choleva.

 

Výsledek:

Ariete Prostějov – BK Opava 89:60 (27:7, 16:7, 23:23, 23:23)

Body: Slezák 19 (6 doskoků), Švrdlík 13 (7 doskoků), Mrviš 12, Nečas 11 (7 doskoků), Peterka 10, Šteffel 6, Tomanec 4 (7 doskoků), Kouřil 4, Marko 4 (7 doskoků), Novák 2, Sehnal 2 – Klečka 13, Kvapil 10, Cvek 9, Šiřina 9, Gniadek 8, Vlček 7, Kramný 4
Fauly: 18:25; Trojky: 10:5; Doskoky: 46:25; Validita: 120:38

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace