eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

USK v Trutnově nepřesvědčil. O jeho vítězství rozhodly cizinky

📁 Články, Domácí soutěže, Topstory, ŽBL 🕔2.2.2015
USK v Trutnově nepřesvědčil. O jeho vítězství rozhodly cizinky

Please enter banners and links.

České euroligové kluby v 15. kole Ženské basketbalové ligy nepřesvědčily. Ale jak USK, tak i Brno své soupeřky nakonec zdolaly. Nejpřesvědčivější vítězství si naopak připsaly basketbalistky Hradce Králové. Ty zničily rozdílem několika tříd Ostravu. Další kluby ze spodní části tabulky rovněž prohrály. Nejlépe si vedly asi pražské vysokoškolačky, ale proti IMOSu už ztracený úvod nedohnaly.

Brněnské kluby úspěšné

Brněnský Valosun neměl se svým sobotním soupeřem velké problémy. Strakonice přijely stále bez Vrančičové. Ta jihočeskému klubu výrazně chyběla, domácí se tak mohly zaměřit na obranu Kastanekové. Strakonice se do poločasu držely, ale třetí čtvrtinu nezvládly. Především Vlková se Šípovou byly hodně aktivní.

Domácí celek donutil strakonické hráčky k 23 ztrátám. Během druhé půle si vytvořil pohodlné vedení a nakonec zvítězil rozdílem třídy. Pozitivem pro Strakonice je velká šance pro talentovanou Michaelu Gaislerovou, která v letošní sezóně zatím nezklamala.

Další klub z jihomoravské metropole byl rovněž úspěšný. IMOS přijel do Prahy pro vítězství a od začátku svou ambici přeměňoval na skutečnost. Brňanky si vybudovaly důležitý náskok už v první čtvrtině a soupeřky už do vedení nepustily. A to i přesto, že se závěr třetí čtvrtiny Pražankám velmi vyvedl. V klíčových chvílích totiž favorizovaný klub podržela dvojice Jalčová, Smithová.

VŠ nepomohl ani návrat bývalé mládežnické reprezentantky Renaty Pudlákové.

Hradec vyškolil ostravskou basketbalovou školu

Hradecké hráčky potvrdily formu i proti ostravské SBŠ. Hostující tým nebyl pro Východočešky důstojným soupeřem, Ostrava přijela pouze s osmičkou hráček a přesto, že na tom s počtem nebyly domácí lépe, stvrdily svou kvalitu.

Svěřenkyně Romany Ptáčkové vedly v poločase už o 33 bodů a náskok postupně navyšovaly. Rozdíl ve skóre se zastavil až na čísle 51. SBŠ si tak odvezla z venkovní palubovky další debakl. Jedinou hráčkou, která se v zeleném dresu hostů dokázala prosadit, byla pivotka Latoya Williamsová, jenž zaznamenala 15 bodů a 14 doskoků.

USK rozhodl o vítězství po poločase

Nejzajímavější duel se odehrál v Trutnově. Domácí klub totiž přivítal euroligový USK. Hostující hráčky se ve Východních Čechách hodně natrápily, potvrdily tak, že dlouhodobě nemají velkou formu.

USK měl lepší úvod a zdálo se, že půjde o další jasnou záležitost. Proti však byly Prokešová s Mannovou. Trutnovské hráčky dobře bránily na perimetru a jediné problémy jim dělala Ilona Burgrová pod košem. Pražanky si sice vytvořily dvouciferný náskok, ale díky bodům Vackové a Ostarellové Trutnov vyrovnal skóre.

Kaře se vůbec nevyvedl vstup do druhé půle. V dresu USK totiž začaly řádit cizinky a trio Robinsonová, Petrovičová a Palauová se podílelo na bodové šňůře 18:2. Pražanky během třetí periody vedly až o 22 bodů a domácí už na zvrat neměly síly.

Zajímavostí je, že Trutnov zvítězil jak v druhé, tak ve čtvrté čtvrtině, přesto to na celkové vítězství nestačilo.

Favoritky vítězily na cizích palubovkách

Dohrávaná utkání ovládly rovněž favorizované celky. V Karlových Varech viděli diváci takřka po tři čtvrtiny vyrovnaný duel i kvalitní obrany. Proti Nymburku je držela zejména trojice Halaszová, Holmqvistová a Kušlitová.

Závěrečná desetiminutovka však patřila Kuruczovým svěřenkyním. Nymburské basketbalistky zlepšily obranu, přes čtyři minuty si nenechaly dát ani bod a navíc nedovolily domácím hráčkám doskočit téměř žádný míč. Dvouciferné manko už domácí nedohnaly.

V nymburském dresu se dařilo nejvíce Veronice Bortelové. Ta nasbírala 21 bodů, z toho trefila čtyři trojky.

Také Slavia zvítězila na palubovce outsidera. Slovanka sice s Pražankami dokázala držet krok během první půle, ale druhý poločas jí vůbec nevyšel. Mladoboleslavské hráčky ztrácely spoustu míčů a to Slávistky trestaly. Mizerný poločas dokazuje konečné skóre. Slavia si odváží z Mladé Boleslavi vítězství o 38 bodů.

Výsledky

Valosun KP Brno – Sev-en Strakonice 84:59 (Šípová 17, Švrdlíková 14 – Šujanová 16, Milliganová 11)

VŠ Praha – IMOS Brno 58:66 (Záplatová 17, Nováková a Sládková 10 – Smithová 15 a 16 doskoků, Hindráková 14)

Hradec Králové – SBŠ Ostrava 92:41 (Lichtarovičová 23, Zavázalová 22 – Willamsová 15 a 14 doskoků, Dušaničová 7)

Kara Trutnov – ZVVZ USK Praha 79:94 (Ostarellová 17 a 11 doskoků, Prokešová 16 – Petrovičová 26, Vítečková 16)

Lokomotiva Karlovy Vary – Basketball Nymburk 62:76 (Holmqvistová 19, Kušlitová 13 – Bortelová 21, Rolleová 16)

Slovanka Mladá Boleslav – BLK Slavia Praha 48:86 (Novotná 12, Kracíková 10 – Learyová 21 a 12 doskoků, Effangová 19)

Ilustrační foto: uskbasket.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace