eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Hradec zdolal ve šlágru kola Nymburk. Elhotová pomohla VŠ k vítězství

📁 Články, Domácí soutěže, Topstory, ŽBL 🕔26.1.2015
Hradec zdolal ve šlágru kola Nymburk. Elhotová pomohla VŠ k vítězství

Please enter banners and links.

Hradec Králové potvrdil ve 14. kole ŽBL svou formu a zvítězil na palubovce Nymburku. Brněnský IMOS se zato radoval po dlouhé odmlce z vítězství, když jasně zdolal Karlovy Vary. Souboje ze spodní části tabulky ovládly pražské celky Slavia a VŠ. Skvělým výkonem se na výhře VŠ Praha v Mladé Boleslavi podílela Karolína Elhotová, jež zaznamenala 25 bodů.

Lichtarovičová opět oporou

Šlágr kola se odehrál v Nymburku, kam zavítal Hradec Králové. V prvním poločase se skóre přelévalo, oba týmy byly chvílemi ve vedení, navíc je zdobily týmové výkony. Během třetí čtvrtiny se hradecké začaly více tlačit do koše, střílely spoustu trestných hodů a ty dokázaly proměňovat. Velmi úspěšná byla Běloruska Lichtarovičová. Hradec ukázal, že má silnější a vyrovnanější základní sestavu a bodová šňůra 13:0 dostala hosty do dvouciferného vedení.

Především díky Lichtarovičové si svěřenkyně Romany Ptáčkové vytvořily až 18bodový náskok. Ačkoliv domácí byly lepší na útočném doskoku, nedokázaly jej využít ve svůj prospěch. Nymburk už stáhl manko jen na rozdíl devíti bodů.

Brno rozdrtilo Karlovy Vary

Brněnský IMOS už dlouho nepoznal radost z výhry, ale proti Karlovým Varům dal jasně najevo, kdo je favoritem. Hosté navíc přijely bez rozehrávačky Ramirezové, takže Brno mělo snazší úlohu. Domácí byly aktivní v útoku, do poločasu nasbíraly hned 52 bodů. Brňanky využívaly zkušeností z Euroligy. Když se náskok Brna vyšplhal až na 25 bodů, do hry mohl trenér Bobrovský pustit všechny své mladé hráčky. Populární stovku bodů trefila pivotka Vojtíková několik sekund před koncem.

Strakonické hráčky přijely do Prahy vylepšit svou pozici v tabulce, ale již od začátku se jim to nedařilo. Obejít se přitom musely bez své hvězdy Ireny Vrančičové, která si odjela vyřídit víza do Bosny. Domácí nastoupily bez Dariny Johnové, ale vystačily si se skvěle hrající podkošovou dvojicí Lowenthalová – Learyová. Jihočešky se chvílemi dostaly na dostřel, ale Slavia každou čtvrtinu ovládla alespoň o dva body. Vedení Slavie tak narostlo až na 18 bodů.

Elhotová zářila a VŠ má důležité vítězství

Zápas mezi Slovankou a VŠ Praha byl soubojem dvou týmů ze spodní části tabulky. Pro domácí Slovanku to byla šance konečně naplno bodovat, ale od úvodu měly navrch Pražanky. Výrazně se dařilo Karolíně Elhotové, tu doplňovala Andrea Sládková. Slovanka se dostala do hry během druhé čtvrtiny, ale nedokázala proměňovat trestné hody. Jen mladá pivotka Kracíková minula čtyři trestné hody během necelých dvou minut.

Když už se mladoboleslavské hráčky dostaly na dostřel, zaúřadovala opět Elhotová nebo kapitánka Nováková. Hosté udržely mírné vedení až do konce.

V Ostravě se prosadily mladé hráčky

Utkání v Ostravě mělo jasného favorita, což Trutnov potvrzoval již od úvodu. Po třech minutách vedly Východočešky už 8:0. SBŠ sice vyrovnala hru, ale během druhé čtvrtiny na ně padla již tradiční „střelecká deka“. Než se znovu bodově prosadily, prohrávaly už o 20 bodů a bylo prakticky rozhodnuto. Po půli se mírně přiostřilo, Morávková byla potrestána nesportovní chybou, Latinka Dušaničová obdržela technickou chybu. Duel se však dohrával už jen z povinnosti.

Pozitivem pro obě družstva jsou výkony mladých hráček. V dresu domácích se blýskla Adéla Morávková, jež zaznamenala 10 bodů. Je to její nejlepší výkon v kariéře ŽBL. Svou šanci využila i talentovaná Michaela Vacková. Ta si připsala 15 bodů a byla nejlepší střelkyní Kary.

Výsledky

Basketball Nymburk – Hradec Králové 76:85 (Rolleová 23 a 10 doskoků, Huňková 10 – Lichtarovičová 21, Zavázalová 13)

BK IMOS Brno – Loko Karlovy Vary 100:63 (Kašpárková a Stejskalová 20, Mainclová 13 a 13 doskoků – Holmqvistová 20, Halaszová 14)

BLK Slavia Praha – Sev-en Strakonice 83:65 (Lowenthalová 21, Learyová 17 a 13 doskoků, Nezdařilová 17 – Kastaneková 20, Berryová 15)

Slovanka Mladá Boleslav – VŠ Praha 71:75 (Simmonsová 25, C. Adamsová 12 – Kar. Elhotová 25, Nováková 14)

SBŠ Ostrava – Kara Trutnov 67:90 (Hillardová 17 a 10 doskoků, Morávková 10 – M. Vacková 15, Ostarellová 14 a 11 doskoků)

Ilustrační foto: vsbasket.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace