eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Ramirezová trefila výhru Karlových Varů v poslední sekundě

📁 Články, Domácí soutěže, Topstory, ŽBL 🕔8.12.2014
Ramirezová trefila výhru Karlových Varů v poslední sekundě

Please enter banners and links.

Dohrávka 9. kola Ženské basketbalové ligy potěšila především příznivce domácích celků. Slovanka Mladá Boleslav i Karlovy Vary porazily favorizovaná družstva a oba týmy si připsaly teprve druhá vítězství.

Slovanka přivítala na domácí půdě Strakonice, které chtěly navázat na dvě předchozí vítězství. Domácí hráčky měly výborný úvod do utkání, v první čtvrtině si vytvořily dvouciferný náskok, který do poločasu ještě mírně navýšily. Strakonické basketbalistky se ale ve třetí čtvrtině vzpamatovaly a zásluhou tria Šujanová, Kastaneková a Vrančičová se dostaly na rozdíl pouhých osmi bodů. Dobrý nástup Slovanky do poslední desetiminutovky byl pro utkání klíčový, Strakonice už na další nápor reagovat nedokázaly. Skvělé utkání zahrála podkošová dvojice Slovanky, Sarina Simmonsová a Tereza Kracíková zaznamenaly dohromady 32 bodů a 23 doskoků.

Vítězství pro Vary trefila Ramirezová

Nečekaný úspěch s fantastickým závěrem si připsaly Karlovy Vary. Domácí hráčky měly proti Trutnovu už v úvodu více ze hry a především Halaszová dělala soupeřkám největší problémy. Po poločasové přestávce se hra vyrovnala a Trutnovanky se poprvé dostaly do vedení. Do poslední desetiminutovky však šly Karlovy Vary se čtyřbodovým náskokem. Útočně laděný zápas vrcholil v posledních sekundách. Za stavu 88:88 si karlovarská opora Ramirezová vyměnila míč se Sedláčkovou a z volné pozice trefila s klaksonem vítěznou trojku. Hazel Ramirezová nakonec skončila na 21 bodech, 7 doskocích a 7 asistencích. Trutnovské hvězdy Mannová a Pazderová měly na svém kontě double-double, ale ani jejich výkony nepomohly k vítězství. Svěřenkyně Jozefa Rešetára mohly litovat osmi neproměněných trestných hodů z 21 pokusů.

Lokomotiva Karlovy Vary – Kara Trutnov 91:88 (Ramirezová 21, Kušlitová 17 – Pazderová 21 + 11 doskoků, Mannová a A. Vacková po 19)

Slovanka Mladá Boleslav – Sev-en Strakonice 73:64 (Simmonsová 17 + 12 doskoků, Kracíková a Minarovičová po 15 – Kastaneková 20, Vrančičová a Šujanová po 12)

Ilustrační foto: BK Loko Karlovy Vary; bklokokv.galerie.cz/

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace