eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Eurocupový šlágr pro Kazaň, Khimki rozbilo Maccabi Haifa

📁 Evropské poháry 🕔17.1.2014
Eurocupový šlágr pro Kazaň, Khimki rozbilo Maccabi Haifa

Please enter banners and links.

Přinášíme souhrn 2. kola eurocupové fáze LAST 32.

Skupina I:

V sympatických výkonech i nadále pokračuje francouzský šampion z Nantere. Tentokrát si přijel pro body do tabulky daleko na východ – konkrétně do tureckého Izmiru. Přitom ve vyrovnaném utkání prohrávali hosté necelé čtyři minuty před koncem čtvrté čtvrtiny po trojce domácího Herseka 71-75. Poté ale stejnou mincí odpověděl ukrajinský ostrostřelec Sergej Gladyr a další tříbodovou střelou zanedlouho smazal náskok domácích DeShaun Thomas. Dvě minuty před koncem to tedy bylo 77-77 a diváky i aktéry čekal strhující finiš. K pramalé radosti se po více než minutě hrané bez jakékoliv změny skóre trefil za tři body opět Gladyr a domácí rázem prohrávali. Snížení přišlo po úspěšných trestných hodech centra Estebana Batisty, ovšem rozhodující ránu zasadil – jak jinak, než zpoza oblouku – hostující rozehrávač Trenton Meacham. Čtyřbodový náskok byl poté již dostatečnou pojistkou pro druhou výhru Nantere ve fázi LAST 32. Pinar Karsiyaka Izmir je naopak s bilancí 0-2 poslední. V zápase bez obran se v italském Cantu radoval německý Ratiopharm Ulm, jehož hráči stříleli za dva body se skvělou úspěšností 67,5%. Na obou stranách se našla šestice hráčů, kteří dosáhli dvouciferného počtu bodů. Hosté vyhráli druhou čtvrtinu o dvacet a to byl základ pro jejich triumf. Cantu se zmohlo na přiblížení na 8 bodů v závěru třetí čtvrtiny, ale to bylo z jeho strany vše. 

Karsiyaka – Nantere 79-84

Nejlepší střelci: Batista 24, Dixon 21 – Meacham 28, Thomas 17

Cantu – Ulm  97-106

Nejlepší střelci: Leunen 17, Ragland 16 (10 asistencí) , Uter 16 – Sosa 24, Theis 20

 

Skupina J:

Kolejliler Ankara vyválčila důležité vítězství nad francouzským Gravelines a to především zásluhou nesmírné bojovnosti. Domácí rozhodli o cenném triumfu v poslední čtvrtině, ale nakonec se museli ještě obávat o výsledek, neboť hosté měli k dispozici poslední střelu, ale Johnson svou trojku netrefil. Hvězdou utkání byl s double-doublem domácí centr Vladimir Golubovič, jenž zaznamenal 17 bodů a 12 doskoků. Tono Gavel dovedl svými pěti trojkami a 21 body Bamberg ke druhému vítězství ve skupině. Domácí nastříleli 15 trojek a Sassari potvrdilo, že na venkovních palubovkách je o dost slabší, než doma. 

TED Ankara – BMC Gravelines 71-68

Nejlepší střelci: Golubovič 17 (12 doskoků) – Rašič a Tucker po 13

Bamberg – Sassari 83-72

Nejlepší střelci: Gavel 21, Harris 15 – Gordon 19 (14 doskoků), Green 16

 

Skupina K:

O vítězství Nymburka se můžete dočíst v samostatném článku a tak se nyní podíváme na zoubek příštímu soupeři českého týmu, celku Khimki Moskva. Ten i s užší rotací v této sezoně pokračuje v eurocupové dominanci a tentokrát to odnesl nymburský přemožitel z prvního kola – Maccabi Haifa Bazan. Ta si z Moskvy odváží nášup v podobě prohry o téměř 40 bodů. Hosté stříleli z pole pouze s 29% úspěšností, tak tvrdá byla obrana Khimki. To naopak trefilo 11 trojek a za dva body to jeho hráči sázeli s 60% úspěšností. Kouč domácích Rimas Kurtinaitis mohl šetřit své opory už po polovině duelu, neboť v té době vedli moskevané 45-24 a bezpečně kontrolovali svůj náskok. Buď jak buď, Nymburk čeká příští středu v Praze těžká šichta.

Khimki Moskva – Maccabi Haifa 87-48

Nejlepší střelci: Lončar 18 (10 doskoků) – Yivzori 11, Smith 10

Nymburk – Siena 78-75

Nejlepší střelci: Page 22, Rančík 20 – Haynes 14, Viggiano 12

 

Skupina L:

Bilbao přejelo bez větších potíží Panionios a ukázalo, že jakkoli se mu v této sezoně tolik nedaří, tak je s ním stále potřeba počítat pro play off. V duelu, kde se házela mračna trestných hodů Španělé přeskákali Řeky 42-22 a lépe stříleli, což bylo v konečném účtování rozhodujícím faktorem. Novgorod zvítězil podruhé ze dvou utkání a to především díky vyšší střelecké potenci ve druhé půli, ve které Lukičovův celek dokázal nastřílet 46 bodů a inkasovat jen 33.

Bilbao – Panionios 93-62

Nejlepší střelci: Grimau 18, Gabriel 15 – McCollum 28

N. Novgorod – CZ Bělehrad 86-75

Nejlepší střelci: Babbitt 25, Panin 20 – Nelson 22, Radenovič

 

Skupina M:

Euroligový Budivelnik Kyjev napravil zaváhání z prvního kola fáze LAST 32 a porazil Olimpiji Lublaň. Ta je nyní se dvěma prohrami poslední ve skupině a v příštím duelu musí bezpodmínečně zvítězit, chce-li pomýšlet na postup do dalších bojů. Hvězdou zápasu byl litevský podkošový veterán Darjus Lavrinovič, autor 23 bodů a 8 doskoků. Překvapivě jednoznačný průběh mělo utkání v Jeruzalémě, kde tamní Hapoel přehrál o 19 bodů turecký Banvit Bandirma. Šest domácích hráčů nastřílelo 10 a více bodů a v poměru validity byl rozdíl obou týmů propastných 110-67.

Budivelnik – Olimpija Lublaň 88-76

Nejlepší střelci: Darjus Lavrinovič 23, Ahearn 20 – Omič 21, Gailius 18

Hapoel Jerusalém – Banvit 92-73

Nejlepší střelci: Wright 17, Josh Duncan 17 (12 doskoků) – Rowland 22, Mejia 17

 

Skupina N:

Až prodloužení muselo rozhodnout o tom, kdo se bude radovat v duelu Radnički Kragujevac a ALBA Berlín. Nakonec to byli hosté, kteří ovládli nastavení suverénním způsobem 14-4. Do stavu 75-75 necelou minut a půl před koncem to však na to nevypadalo. Pak ale trefil trojku Stojanovski, domácí Brkič to o chvíli později nenapodobil a tak Redding a spol. jistili vítězství svého celku dalšími body. Chimik Južnyj je podobně jako ALBA také zatím neporažen, rozhodlo o tom utkání ve Štrasburku, jež svěřenci kouče Muizniekse vyhráli 78-72. Hlavní postavou duelu byl hostující rozehrávač Jamal Shuler, autor 25 bodů, 4 doskoků a 3 asistencí. 

Radnički – ALBA Berlín 75-85 OT

Nejlepší střelci: Marinovič 15, Lešič a Birčevič po 14 – Hammonds 21, Vojdan Stojanovski 14

Štrasburk – Chimik Južnyj 72-78

Nejlepší střelci: Duport 20, Greer 16 – Shuler 25, Travis 17

 

Skupina O:

Ve šlágru tohoto kola využila Kazaň výhodu domácího prostředí a porazila Valencii. Luboš Bartoň v dresu hostí za 21 a půl minuty ve hře nebodoval a příliš si nezahrál ani ústřední hráč Justin Doellman, jenž pobyl na palubovce 5 minut a trefil jednu trojku. Domácí UNIKS střílel o 13 procentních bodů z pole lépe, než Valencie a díky povedenému závěru se mohl radovat z druhé výhry v LAST 32. Oostende ve druhém mači této skupiny využilo domácího prostředí a přehrálo těsně polskou Zielonou Goru. Rozhodující trojku trefil v samém závěru zápasu domácí Ponitka a otočil zápase ve prospěch Telenetu.

UNIKS Kazaň – Valencia 82-75

Nejlepší střelci: Kaimakoglou 19, Goudelock 18 – Dubljevič 19, Lafayette 15

Oostende – Zielona Gora 76-74

Nejlepší střelci: Petrovič 14, Wright 13 – Cel 16, Koszarek 12

 

Skupina P:

Navdory tomu, že je Besiktas decimován zraněními, dokázal opět zvítězit, což odnesla Zaragoza. V defenzivně laděném duelu ale domácí trefili 11 trojek (7 z nich Lofton a Ružič – dva nejlepší střelci svého týmu) a o něco lépe doskakovali, proto se dočkali zaslouženého vítězství. Lietuvos Rytas dokázal vyhrát v Záhřebu, když o jeho úspěchu rozhodl Darius Songaila dvoubodovým košem v samém závěru poslední čtvrtiny.

Besiktas – CAI Zaragoza 70-63

Nejlepší střelci: Lofton 19, Ružič 16 – Rudež 14, Tabu 12

Cedevita Záhřeb – Lietuvos Rytas 83-84

Nejlepší střelci: Bilan 19, Smith 16 – Seibutis 17, Songaila, Gecevičius po 16

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace