eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nymburk přivítá v Pardubicích Bilbao. Udrží postupové naděje?

📁 Evropské poháry 🕔12.2.2013
Nymburk přivítá v Pardubicích Bilbao. Udrží postupové naděje?

Please enter banners and links.

 O udržení postupovaných šancí bude proti španělskému Bilbau hrát Nymburk. Svého soka už jednou dokázal překvapit. Na jeho palubovce Nymburští zvítězili obzvláště díky skvělému Rančíkovi 85-83.

Nyní se nicméně oba kluby nacházejí v diametrálně odlišné situaci. Nymburk se po skvělém vstupu do osmifinálové skupiny herně i výsledkově trápí. Tým nedokázal ve vyrovnané koncovce utkání přetlačit Valencii, následně dvakrát padl s VEF Riga. Zvláště prohra 81-59 na palubovce lotyšského týmu rozhodně nesvědčí o dobré formě Středočechů.

Tým trenéra Ginzburga navíc ve třech dnech sehrál tři utkání českého poháru. Ve finálovém utkání si jenom s velkými obtížemi poradil s Pardubicemi. Obdobný výkon by na španělský gigant rozhodně nemohl stačit.

Bilbao, na rozdíl od Nymburku, nevstoupilo do osmifinálové skupiny vůbec dobře. Po prohře s Nymburkem nezvládlo ani zápas v Rize, kde prohrálo vysoko 99-76. Následně však přišly dvě výhra s Valencií a tým trenéra Katsikarise se rázem ocitl na druhém místě skupiny s dvěma výhrami a dvěma porážkami. Tým navíc musí napravovat neúspěch z královského poháru, ve kterém vypadl už ve čtvrtfinále s Gran Canarií.

Pokud si český mistr chce uchovat i nadále postupové naděje, musí porazit Bilbao a v posledním zápase i Valencii. Dnes si bude muset dávat pozor především na řeckého ostrostřelce Kostase Vasiliadise, amerického pivota Lamonta Hamiltona, bývalého španělského reprezentanta Álexe Mumbrú a zkušené harcovníky Axela Hervelleho a Nikolaose Zizise.

Utkání bude mít výhoz v 19:30 v pardubické ČEZ areně a bude jej přenášet ČT Sport.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace