eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

5. kolo Euroligy TOP 16: Skupina F – 2. část | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

5. kolo Euroligy TOP 16: Skupina F – 2. část

📁 Evropské poháry 🕔26.1.2013
5. kolo Euroligy TOP 16: Skupina F – 2. část

Please enter banners and links.

 V souboji dvou španělských týmů byla úspěšnější Barcelona, která i přes excelentní výkon Macieje Lampeho přehrála Caju Laboral. Fenerbahce Ulker získal své první vítězství na domácí palubovce s Khimkami.

Caja Laboral – FC Barcelona 79:90

Souboj soupeřů ze španělské Endesa ligy vyzněl lépe pro Barcelonu, která se tak dotáhla na shodnou bilanci s Cajou Laboral. Oba týmy nyní mají 4 vítězství a 1 porážku. Barcelona sice první čtvrtinu o bod prohrála, pak ale svůj výkon zlepšila a do poločasu si stihla vybudovat mírné vedení. Rozhodující zlom přišel ve třetí části, kterou Barcelona vyhrála o 6 bodů poměrem 13:19. Caja Laboral v závěru žádnou stíhací jízdu nepředvedla, naopak Barcelona dokázala své vedení ještě navýšit. Hosty táhl především autor 23 bodů a 5-ti doskoků Pete Mickeal. Na druhé straně zaznamenal úctyhodný výkon Maciej Lampe, který zaznamenal 21 bodů, 11 doskoků, 3 asistence a bylo na něj spácháno 8 faulů. Zápas ukončil s užitečností 35!

Caja Laboral: Lampe 21, San Emeterio 14, Bjelica 11,…

Barcelona: Mickeal 23, Ingles 12, Navarro a Tomić po 11,…

 

Fenerbahce – Khimky 85:82

Ve skupině poslední Fenerbahce konečně zabralo a připsalo si první vítězství ve druhé fázi Euroligy, konkrétně nad ruským týmem Khimky Moskva. V prvním poločase měly sice mírně navrch Khimky, nicméně obrat nastal ve třetí části, kterou Ulker vyhrál poměrem 20 ku 14-ti. Poslední část nam nabídla divokou přestřelku, ve které padlo téměř 60 bodů (29:28), která rozhodla o vítězství Ulkeru. Velkou zásluhu na tom měl Bojan Bogdanović, který zaznamenal 26 bodů, když trefil mimo jiné 10 z 10-ti trestných hodů. K tomu přidal 5 doskoků a 6 asistencí. Ještě vyšší užitečnost měl ovšem hráč soupeře Zoran Planićić, který zaznamenal 25 bodů, 6 doskoků, 6 asistencí a také 13 získaných faulů! Zápas ukončil s užitečností 32, ovšem ani tento heroický výkon na vítězství nestačil.

Ulker: Bogdanović 26, Andersen 18, McCalebb 16,…

Khimky: Planićić 25, Davis 12, Fridzon 11,…

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace